Αυτή είναι η νέα Maserati GranCabrio
3 Φωτογραφίες »

Αυτή είναι η νέα Maserati GranCabrio

3.286 Επισκέψεις στο άρθρο (29/2/2024)

- Η οροφή της ανοίγει σε 13,9 δευτερόλεπτα και ενώ τρέχει με 50 χλμ./ώρα
- Με αεραγωγούς καθισμάτων για το σβέρκο οδηγού-συνοδηγού
- High-tech με τρεις οθόνες
- Με 550 άλογα κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα

Η οροφή της ανοίγει σε 13,9 δευτερόλεπτα και ενώ τρέχει με 50 χλμ./ώρα

Η κάμπριο έκδοση της Maserati GranTurismo Trofeo είναι και επισήμως εδώ! Ονομάζεται GranCabrio και έρχεται με υφασμάτινη οροφή που μπορεί να ανοίξει σε περίπου 13,9 δευτερόλεπτα και ενώ το αμάξι έχει ταχύτητα έως 50 χλμ./ώρα. Στο κλείσιμο, ο χρόνος του μηχανισμού είναι ελάχιστα πιο αργός, στα 14,1 δευτερόλεπτα. Η νέα αυτή έκδοση, στιλάτη, σύγχρονη και δυναμική έρχεται με έξι χρωματικές επιλογές για το αμάξωμα της: μπλε, σκούρο κόκκινο, μαύρο και δύο αποχρώσεις του γκρι. Το σπορ μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το καλοκαίρι του 2024, αρχικά μόνο στην Βόρεια Αμερική. Προφανώς μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που χρειάζεται αρκετά μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό του υποψήφιου αγοραστή του, μιας και η αρχική τιμή του δεν θα είναι λιγότερη από 175.000 ευρώ.

Με αεραγωγούς καθισμάτων για το σβέρκο οδηγού-συνοδηγού

Η οροφή της νέας GranCabrio ανοίγει με μια κίνηση στην ψηφιακή οθόνη αφής του αυτοκινήτου. Το μοντέλο θα έρχεται στον στάνταρ εξοπλισμό του με αεραγωγούς στα μπροστινά καθίσματα  στο ύψος του σβέρκου. Με ανοιχτή κουκούλα, αν οδηγός και συνοδηγός κρυώσουν, οι αεραγωγοί θα βγάζουν θερμό αέρα σε τρείς ρυθμιζόμενες ταχύτητες. Στον εξοπλισμό της GranCabrio θα προσφέρεται και ένας εκτροπέας ανέμου που εφαρμόζεται χειροκίνητα πίσω από τα μπροστινά καθίσματα. Θα κάνει πιο άνετο το ταξίδι για οδηγό και συνοδηγό, αλλά θα καθιστά άχρηστα τα πίσω καθίσματα.


Το εσωτερικό της νέας Maserati GranCabrio.
3 Φωτογραφίες »

Το εσωτερικό της νέας Maserati GranCabrio.

High-tech με τρεις οθόνες

Στο εσωτερικό της, η κάμπριο έκδοση μοιάζει πολύ με την GranTurismo Trofeo. Έχει μια κεντρική οθόνη αφής 12,3 για το σύστημα infotainment με μια μικρότερη οθόνη αφής 8,8 ιντστών ακριβώς από κάτω της για την ρύθμιση του κλιματισμού. Πίσω από το τιμόνι, υπάρχει μια τρίτη οθόνη 12,2 για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η κεντρική οθόνη είναι συμβατή με Android Auto και Carplay. Ταυτόχρονα η νέα Maserati έρχεται και με όλα τα συστήματα υποβοήθησης που έχει αναπτύξει η εταιρία και με λειτουργία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Με 550 άλογα κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα

Όσο για το σύστημα κίνησης της GranCabrio είναι σχεδόν ολόιδιο με αυτό της GranTurismo Trofeo. Αυτό σημαίνει ότι έχει τον V6 3,0 λίτρων με διπλό turbo, που η εταιρία ονομάζει «Nettuno» και προσφέρει 550 άλογα. Η κάμπριο έκδοση είναι περίπου 100 κιλά πιο βαριά από την έκδοση χωρίς κουκούλα, δεν χάνει όμως στην ταχύτητα της. H GranCabrio κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική ταχύτητα 315 χλμ./ώρα, μόλις 4 χλμ./ώρα λιγότερα από το αδερφάκι της.

Mercedes
KIA