4 φωτογραφίες »

Το πρωτότυπο Ferrari Stallone είναι εξίσου δυναμικό με τις περισσότερες ταινίες του γνωστού ηθοποιού Σιλβέστερ Σταλόνε.

Αυτή η Ferrari φτιάχτηκε από πάθος

2.052 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2020)

Το πρωτότυπο Ferrari Stallone είναι εξίσου δυναμικό με τις περισσότερες ταινίες του γνωστού ηθοποιού Σιλβέστερ Σταλόνε, ωστόσο δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, αν και θα μπορούσαν. Έχει όμως άμεση σχέση με μία φράση του ιδρυτή της μάρκας Enzo Ferrari.


Τα σχέδια που βλέπετε δεν αποτελούν δουλειά του επίσημου σχεδιαστικού τμήματος της ιταλικής μάρκας, αλλά ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή, του Murray Sharp. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη αιτία για να φέρει στη «ζωή» τα σχέδια της Ferrari Stallone ήταν ένα από τα γνωμικά του ιδρυτή της μάρκας, Enzo Ferrari ο οποίος κατά το παρελθόν είχε δηλώσει πως «Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν χρειάζεται να είναι ούτε μηχανικός ούτε τεχνικός, πρέπει να είναι κάποιος που λατρεύει το πάθος του για τα αυτοκίνητα».
 
Η υπερβολή «λατρεύει το πάθος του» στην φράση του Enzo Ferrari επηρέασε τον Sharp και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα σχέδια της Stallone. Βαδίζοντας σε αυτό  το πνεύμα, το μοντέλο έλαβε πολλά επί μέρους σχεδιαστικά στοιχεία από άλλα μοντέλα, όπως η F40 και η 250 GTO, ενώ τολμούμε να πούμε πως τελικό αποτέλεσμα φέρνει περισσότερο στην LaFerrari.
 
Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, το πάθος του Murray Sharp ενσωματώθηκε στα σχέδια της Ferrari Stallone, επιβεβαιώνοντας στον απόλυτο βαθμό τον Enzo Ferrari!   

peugeot
NISSAN