Το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά από την CUPRA έκανε την εμφάνισή του.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά από την CUPRA έκανε την εμφάνισή του.

Αυτό είναι το CUPRA Formentor

2.763 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2020)

Το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά από την CUPRA έκανε την εμφάνισή του. Ο λόγος για το Formentor το μοντέλο παραγωγής του οποίου είναι πλέον εδώ!


Tο Formentor προσφέρει βασική συνδεσιμότητα όπως θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένων των Apple CarPlay και Android Auto.

Tο Formentor προσφέρει βασική συνδεσιμότητα όπως θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένων των Apple CarPlay και Android Auto.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Λαμβάνοντας την ονομασία του από το βραχώδες ακρωτήριο στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα το μοντέλο παραγωγής του Formentor δεν έχει αλλάξει πολλά πράγματα από αυτά που είδαμε στο πρωτότυπο. Ως εκ τούτου το μοντέλο χαρακτηρίζεται από ένα αιχμηρό σχεδιασμό με πολλές γωνίες, αλλά και έντονες νευρώσεις που βρίσκονται σε όλα τα μέρη του. Θα λέγαμε ότι το πιο εντυπωσιακό μέρος είναι το οπίσθιο, όπου υπάρχει μια λεπτή φωτιζόμενη γραμμή και εκτείνεται από τη μία πλευρά στην άλλη για να ενώσει τα δύο φωτιστικά σώματα. Μένοντας στο πίσω μέρος οι τέσσερις οβάλ απολήξεις της εξάτμισης και ο αεροδυναμικός διαχύτης συνηγορούν στον σπορ χαρακτήρα του Formentor.
 
Από κει και πέρα στο πλαϊνό μέρος «τρέχει» μία πολύ έντονη νεύρωση που καταλήγει στα φωτιστικά σώματα, τα οποία συνεχίζουν τη γωνιακή σχεδιαστική αντίληψη. Στο μπροστά μέρος κυριαρχεί η γρίλια με το σήμα της CUPRA αλλά και οι αεραγωγοί που ενσωματώνονται στον προφυλακτήρα.
 
Ο σχεδιασμός του εξωτερικού μεταφέρεται και στη καμπίνα με τους τραπεζοειδείς αεραγωγούς, αλλά και την οθόνη αφής 12 ιντσών να κυριαρχούν στο ταμπλό. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ παρόντας είναι πολλά μεταλλικά και χάλκινα διακοσμητικά στοιχεία. Για αυτούς που αναρωτιούνται για τον χώρο αποσκευών να πούμε πως το μεταξόνιο 2.680 χιλιοστών βοήθησε τους ανθρώπους της φίρμας να δημιουργήσουν πορτμπαγκάζ 450 λίτρων.
 
Στο τεχνολογικό μέτωπο, το Formentor προσφέρει βασική συνδεσιμότητα όπως θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένων των Apple CarPlay και Android Auto. Διαθέτει κάποια από τα βασικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, μεταξύ αυτών το προσαρμοζόμενο cruise control, αλλά και ένα σύστημα που λέγεται Exit Assist, το οποίο μπορεί να προειδοποιήσει τον οδηγό και τους επιβάτες για κοντινά οχήματα ή πεζούς πριν ανοίξουν τις πόρτες.
 
Φτάνοντας στο κομμάτι των κινητήρων και της ισχύς το Formentor θα είναι διαθέσιμο με δύο επιλογές. Η πρώτη είναι ένας τούρμπο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2,0 λίτρων με 310 ίππους και ένα plug-in υβριδικό σύνολο που αποτελείται από ηλεκτρικό μοτέρ και έναν 1,4 λίτρων κινητήρα βενζίνης συνολικής απόδοσης 245 ίππων και 400Nm ροπής. Να σημειωθεί πως η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου ανέρχεται σε 50 χιλιόμετρα, ενώ αμφότερα τα μοντέλα διαθέτουν 4κίνηση και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων.
 
Οι τιμές δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο η CUPRA λέει πως το Formentor θα φτάσει στις αντιπροσωπείες το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
OPEL