4 φωτογραφίες »

Aυτό είναι το πρώτο αγωνιστικό με roll cage από ανθρακόνημα

1.711 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2021)

Μικρότερο βάρος, μεγαλύτερη ασφάλεια και περισσότερους χώρους προσφέρει Lamborghini Essenza SCV12, χάρη στο roll cage από ανθρακόνημα.

H Lamborghini ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με την FIAT, το περιορισμένης παραγωγής Essenza SCV12 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που λανσάρεται στην αφορά με roll cage από ανθρακόνημα που έχει λάβει homologation σύμφωνα με τα στάνταρ ασφαλείας της FIA για την κατηγορία Hypercar.


O οδηγός με το νέο roll cage έχει περισσότερο χώρο μέσα στην καμπίνα.

O οδηγός με το νέο roll cage έχει περισσότερο χώρο μέσα στην καμπίνα.


«H Essenza SCV12 γεννήθηκε σε ένα εργαστήριο ιδεών» λέει ο Giorgio Sanna, επικεφαλής της φίρμας στον τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Αυτό μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε τεχνικές λύσεις που συνήθως βρίσκουμε στα αγωνιστικά πρωτότυπα. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ένα νέο ανθρακονημάτινο monocoque χωρίς roll cage από ατσάλι χάρη στην συνεργασία που είχαμε σε αυτό το κομμάτι με την FIA. Αυτή η προσπάθεια θα ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα επίπεδα ασφαλείας για τους οδηγούς στο μέλλον» πρόσθεσε ο Sanna.

Το cockpit.

Το cockpit.


Για να πάρει homologation, το αυτοκίνητο έπρεπε να περάσει τόσο τις στατικές όσο και τις δυναμικές δοκιμές ασφαλείας της FIAT. To ανθρακονημάτινο monocoque έπρεπε να αντέξει τεράστιες δυνάμεις 12 τόνων χωρίς να παραμορφωθεί και να επιβιώσει από ένα crash test με 50χλμ./ώρα. Το roll cage αυτό δεν μειώνει μόνο το βάρος του αυτοκινήτου αλλά δίνει περισσότερο χώρο στον οδηγό. Πράγματι, αν δει κανείς το αυτοκίνητο στο εσωτερικό, μόνο έμπειρα μάτια θα καταλάβουν πως το μοντέλο φοράει roll cage.

Το πιο ισχυρό hypercar της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα που προσφέρει απλόχερα 842 ίππους. H Lamborghini υπογραμμίζει πως χάρη σε ολόκληρο το αεροδυναμικό κιτ, η κάθετη δύναμη της Essenza SCV12 φτάνει τα 1.200 κιλά στα 250 χλμ./ώρα. Όσοι αποκτήσουν μία από τις 40 Essenza SCV12 θα λάβουν χρήσιμες πληροφορίες από τον Emanuele Pirro, πέντε φορές νικητή του LeMans και τον Marco Mapelli, έναν από τους οδηγούς GT3 που έχει στις τάξεις της η μάρκα.

MIKRA VANS LEASING
test center