H Volkswagen δοκιμάζει πέντε αυτόνομα e-Golf με τεχνολογία επιπέδου 4 στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Αυτόνομα 4ου επιπέδου δοκιμάζει η VW (+vid)

1.691 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2019)

Η εξέλιξη των αυτόνομων αυτοκινήτων συνεχίζεται, με τη Volkswagen από την πλευρά της να δοκιμάζει πέντε e-Golf με τεχνολογία επιπέδου 4 στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία για να αντιμετωπίσει την πυκνή κυκλοφορία εντός πόλης, τα e-Golf είναι εξοπλισμένα με 14 κάμερες, 11 σαρωτές λέιζερ και επτά διαφορετικά ραντάρ. Αυτοί οι αισθητήρες παράγουν μέχρι και πέντε gigabytes δεδομένων κάθε λεπτό, έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να είναι εξοπλισμένα με υπολογιστική ισχύ περίπου 15 φορητών υπολογιστών.
 
Όπως εξήγησε η γερμανική φίρμα, όλη αυτή η υπολογιστική ισχύς είναι απαραίτητη καθώς τα οχήματα πρέπει να έχουν πλήρη επίγνωση των πεζών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, των ποδηλατών, αλλά και των άλλων χρηστών του δρόμου. Επίσης πρέπει να είναι σε θέση να διαχειρίζονται τις διασταυρώσεις, αλλά και όλες τις μεταβολές που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας. Για να αντιμετωπίσει την πολυπλοκότητα αυτή, η Volkswagen χρησιμοποιεί διάφορους τύπους τεχνητής νοημοσύνης.
 
Τα αυτοκίνητα θα καλύψουν μια συγκεκριμένη διαδρομή 3 χιλιομέτρων, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Μάλιστα αυτή η διαδρομή αποτελεί μέρος μίας μεγαλύτερης που μετράται στα 9 χιλιόμετρα, ωστόσο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2020.
 
Να σημειωθεί πως και τα πέντε αυτοκίνητα είναι επανδρωμένα από έναν ειδικά εκπαιδευμένο οδηγό ασφαλείας ο οποίος μπορεί να επέμβει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 

Mercedes
skoda