Μάχη 1.000 ίππων: BMW X5 M50i Vs Ford Explorer PHEV
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μάχη 1.000 ίππων: BMW X5 M50i Vs Ford Explorer PHEV

61.225 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2021)

Η Ford επιστρέφει επί ευρωπαϊκού εδάφους στα μεγάλα SUV με το Explorer και συναντά ένα από τους πρωταγωνιστές. Πως θα τα καταφέρει ο Αμερικάνος απέναντι στον Γερμανό.

Το extra large SUV της Ford επιστρέφει στην Γηραιά Ήπειρο (σ.σ. εισαγόταν από το 1996 έως το 2001) έτοιμο για νέες... εξερευνήσεις. Στην 6η του γενιά πια, έρχεται αποκλειστικά στην plug-in υβριδική έκδοση με συνολική απόδοση τους 457 ίππους και ξεπερνώντας τα 5 μέτρα σε μήκος και τα 2μ. σε πλάτος είναι μεγαλύτερο από ποτέ και στοχεύει σε μια επιτυχημένη πορεία -σε μια κατά τα άλλα δύσκολη κατηγορία όπου οι πρωταγωνιστές κατάγονται κυρίως από την Γερμανία.

Premium αίσθηση βγάζουν τα υλικά της X5, η οποία διατίθεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων (Control Display) και οθόνη αφής (διαγώνιος 12,3 ιντσών και οι δύο).

Premium αίσθηση βγάζουν τα υλικά της X5, η οποία διατίθεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων (Control Display) και οθόνη αφής (διαγώνιος 12,3 ιντσών και οι δύο).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ανάμεσα σε αυτούς, φυσικά, βρίσκεται το πολυτελές SUV της BMW, η X5 η οποία είναι λίγο μικρότερη σε διαστάσεις (σ.σ. ωστόσο καταφέρνει και κρύβει περίτεχνα τον όγκο της), στην έκδοση Μ50i η οποία κάτω από το καπό της «κρύβει» 530 άλογα. Όσον αφορά τις τιμές υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων μιας και το μεν κοστίζει 84.885 ευρώ, ενώ η δε κοστίζει -πέφτοντας θύμα της φορολογίας που το βλέπεις στη λιανική τιμή προ φόρων- 142.400 ευρώ. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιο από τα δύο θηρία… θα σηκώσει περισσότερη σκόνη στην κατηγορία; 

Εμφάνιση: «Φωνάζει» από μακριά το μέγεθος του Explorer
Η σύγκριση ξεκινάει από την εξωτερική εικόνα των δύο μοντέλων. Κατά γενική ομολογία, το Explorer κάνει πιο αισθητική την παρουσία του και δεν περνάει απαρατήρητο λόγω μεγέθους και design. Η τεράστια μάσκα στο μπροστινό μέρος, η μεγάλη κεκλιμένη προς τα εμπρός πίσω κολόνα και το ογκώδες πίσω μέρος με δύο διπλής απόληξης εξατμίσεις κάνουν ξεκάθαρη... δήλωση παρουσίας για το θηριώδες όχημα της Ford.

Ξεχωριστή και επιβλητική βέβαια είναι και η εμφάνιση της BMW X5, η οποία με μήκος 4,92 μέτρα και πλάτος 2 μέτρα έχει σχεδόν το μέγεθος του Explorer. Η παραδοσιακή kidney μάσκα έχει μεγαλώσει και μαζί με το σύνολο του αμαξώματος αποπνέουν έντονο δυναμισμό και επιβλητικότητα. Αυτό πάντως που μας αρέσει στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι καταφέρνει και κρύβει αρκετόν από τον όγκο της στο μάτι, χωρίς βέβαια να χάνει και αυτή από δυναμισμό. Ωστόσο, δίπλα-δίπλα το Explorer δείχνει πιο τεράστιο, ως άλλωστε επιβάλλει η αμερικανική του καταγωγή.

Εσωτερικό-Χώροι

Κινητήρας: Για επιδόσεις V8, για οικονομία plug-in hybrid

Οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO PROACE
NISSAN