2 φωτογραφίες »

Το hot-hatch σε δοκιμές.

Βαριά «ντυμένο» σε δοκιμές το νέο Ηyundai i20 N

4.989 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2020)

Το κορεάτικο hot-hatch περιμένει την σειρά του για να αποκαλυφθεί και να «ανάψει» για τα καλά τον ανταγωνισμό στα γρήγορα μικρά.

Στον φακό των κατασκόπων βρέθηκε για μια ακόμη φορά το επερχόμενο Hyundai i20 N, «χειμωνιάτικα» ντυμένο, ένα χρόνο περίπου πριν κάνει το ντεμπούτο του για να βρεθεί αντιμέτωπο με μοντέλα όπως το Fiesta ST, το Polo GTI και το GR Yaris.

Tο «καυτό» Hyundai i20 Ν είναι πολύ πιθανό να διαθέτει έναν τούρμπο κινητήρα τεσσάρων κυλίνδρων χωρητικότητας 1,4 ή 1,6 λίτρων που θα καταστήσει την ισχύ του κοντά στα 200 άλογα. Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους δύο εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ο εξοπλισμός του με 7άρι DCT αυτόματο διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Όσον αφορά την εμφάνιση, η Ν έκδοση θα διαφοροποιείται από το απλό i20 καθώς θα λάβει μεγαλύτερες ζάντες στις οποίες θα χωρούν πιο ισχυρά φρένα, αεροτομή στο τέλος της οροφής, σπορ διαχύτες και νέο σύστημα εξάτμισης με δύο απολήξεις ενώ η απόσταση από το έδαφος αναμένεται να μειωθεί κατά αρκετά χιλιοστά.

Τέλος ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι πως το επερχόμενο i20 N θα χρησιμεύσει ως βάση για το επόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο του WRC (World Rally Championship), καθώς αυτή τη στιγμή ο ρόλος καλύπτεται από την προηγούμενη γενιά.
 

Toyota
moto