H FCA αποκάλυψε ότι η Maserati θα γεφυρώσει τα χάσματα των προϊόντων με «ειδικά μοντέλα».

Βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio η Maserati

1.730 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2019)

Ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles αποκάλυψε τα αποτελέσματα του για το 2018, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μελλοντικά του σχέδια, τα οποία μεταξύ άλλων επικεντρώνονται στη Maserati, η οποία τη χρονιά που πέρασε είδε τις παγκόσμιες πωλήσεις της να μειώνονται κατά 28%.

Για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση η εταιρεία θα εστιάσει τις προσπάθειές της στην προώθηση του crossover Levante αντί των sedan, όπως οι Ghibli και Quattroporte. Επιπλέον η FCA αποκάλυψε ότι η Maserati θα γεφυρώσει τα χάσματα των προϊόντων με «ειδικά μοντέλα». Η εταιρεία δεν ανέπτυξε περαιτέρω την στρατηγική της , αλλά σημείωσε ότι θα επενδύσει στην αρχιτεκτονική «Giorgio» για μελλοντικά μοντέλα.
 
Η πλατφόρμα Giorgio υποστηρίζει ήδη μια σειρά διαφορετικών οχημάτων, όπως η Alfa Romeo Giulia και η Stelvio. Θα χρησιμοποιηθεί πιθανώς στο μεσαίου μεγέθους crossover της Maserati. Μιλώντας για το συγκεκριμένο όχημα να πούμε πως θα τοποθετηθεί κάτω από τη Levante στη γκάμα της εταιρείας και θα διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, μια κατανομή βάρους 50/50.
 
Η Maserati επιβεβαίωσε επίσης τα σχέδια για ένα τις ολοκαίνουργιες Levante και Quattroporte. Και τα δύο μοντέλα θα πατήσουν σε μια αρθρωτή πλατφόρμα, θα έχουν κατανομή βάρους 50/50, καθώς και plug-in υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.
 
Στα πλάνα της ιταλικής μάρκας βρίσκεται και η κατασκευή ενός μοντέλου παραγωγής βασισμένο στο πρωτότυπο Alfieri. Το εν λόγω μοντέλο θα προσφέρεται ως κουπέ και κάμπριο και όπως τα υπόλοιπα έτσι και αυτό θα έχει plug-in υβριδική και ηλεκτρική έκδοση. Όλα τα παραπάνω θα επιτρέψουν στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε περίπου δύο δευτερόλεπτα, προτού φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα πάνω από 300 χλμ./ώρα.

peugeot
NISSAN