Βάζει τέλος στην παραγωγή της i3 η BMW

Βάζει τέλος στην παραγωγή της i3 η BMW

1.711 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2022)

Τέλος στην παραγωγή της i3 βάζει η BMW μετά από εννέα χρόνια παρουσίας του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου.

Τον Ιούλιο το τέλος

Τους τελευταίους μήνες της ζωής της διανύει η BMW i3 καθώς η γερμανική μάρκα πήρε την απόφαση τον Ιούλιο του 2022 να βάλει τέλος στην παραγωγή του μοντέλου έπειτα από εννέα χρόνια παρουσίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εννέα χρόνια παρουσίας

Στα εννέα χρόνια παρουσίας της, η i3 δεν μπόρεσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στις πωλήσεις της μάρκας. Οι «βαυαροί» τον Οκτώβριο του 2021 επιβεβαίωσαν πως η i3 ξεπέρασε τις 200.000 μονάδες, ενώ υπολογίζουν πως όταν θα ολοκληρωθεί η παραγωγή της θα έχει καταφέρει να φτάσει περίπου τις 250.000.

Στιγματίστηκε από περιστατικά πυρκαγιών

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BMW στην πορεία της ζωής του αντιμετώπισε προβλήματα πυρκαγιών σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι μοιραία συνοδεύτηκε από πολλά ερωτηματικά. Τα πρώτα περιστατικά φωτιάς για τις BMW i3 στην Ευρώπη ξεκίνησαν το 2016, όταν μία i3 με Range Extender της ιταλικής αστυνομίας τυλίχθηκε στις φλόγες στους δρόμους της Ρώμης εν κινήσει. Μετέπειτα, το 2018 υπήρξε ένα παρόμοιο κρούσμα στην Ισπανία, πολύ κοντά στη Βαρκελώνη, με μια σταθμευμένη i3 REx να καταστρέφεται ολοσχερώς από πυρκαγιά.
Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel