Βγήκε βόλτα στο Goodwood Festival of Speed η Aston Martin Rapide E.

Το σχήμα του αυτοκινήτου είναι γνώριμο στους φίλους της μάρκας αφού πρόκειται ουσιαστικά για την ηλεκτρική έκδοση της 4θυρης Rapide.

Βγήκε βόλτα η Aston Martin Rapide E (+vid)

1.824 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2019)

Το Goodwood Festival of Speed για το 2019 έχει ξεκινήσει και η Aston Martin συμμετέχει σε αυτό με αρκετά μεγάλη σύνθεση. Μέρος αυτής αποτελεί και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, η Rapide E, η οποία έκανε τη δικής της περατζάδα μπροστά στα βλέμματα του βρετανικού κοινού.


Το σχήμα του αυτοκινήτου είναι γνώριμο στους φίλους της μάρκας αφού πρόκειται ουσιαστικά για την ηλεκτρική έκδοση της 4θυρης Rapide. Φυσικά η ισχύς δεν πηγάζει πλέον από τον εκκωφαντικό V12 κινητήρα των 6,0 λίτρων αλλά από δύο ηλεκτρικά μοτέρ εγκατεστημένα στον πίσω άξονα.
 
Στη θέση που υπήρχε ο κινητήρας βρίσκεται τώρα μια μπαταρία 65 kWh «τυλιγμένη» από ανθρακόνημα και Kevlar. H συνολική ισχύς φτάνει τώρα τα 609 άλογα και τα 950 Νm ροπής και συνεπώς η Rapide E γίνεται η πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου.  Στον τομέα των επιδόσεων, το αυτοκίνητο μπορεί  να επιταχύνει από στάση έως τα 96 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 249 χλμ./ώρα.
 
Η Rapide E ωστόσο επωφελείται και με μια σειρά από αναβαθμίσεις σε σχέση με έκδοση με τον θερμικό κινητήρα. Στην καμπίνα ο παραδοσιακός πίνακας οργάνων έχει εγκατασταθεί από μια ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών ενώ το σχήμα του έχει γίνει πιο αεροδυναμικό χάρη στην προσθήκη ενός νέου διαχύτη στο πίσω μέρος. Ακόμα, η μάρκα έδωσε στο μοντέλο καινούριους τροχούς που βελτιώνουν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου στο φρενάρισμα.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η παραγωγή θα περιοριστεί στα 155 αυτοκίνητα.

Δείτε το βίντεο

PEIRAIOS LEASING
NISSAN