CUPRA Formentor: Σπορτίφ SUV, φουλ έξτρα από τη βασική & ετοιμοπαράδοτο
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

CUPRA Formentor: Σπορτίφ SUV, φουλ έξτρα από τη βασική & ετοιμοπαράδοτο

14.790 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2021)

Το CUPRA Formentor είναι ετοιμοπαράδοτο στην ελληνική αγορά, αποτελώντας μία από τις επιλογές στα C-SUV για αυτούς που θέλουν να αποκτήσουν ένα σπορτίφ, απολαυστικό μοντέλο, εξοπλιστικά γεμάτο από τη βασική του έκδοση.

Με σχεδιασμό που τα... σπάει

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η CUPRA εδώ και περίπου δύο χρόνια λειτουργεί ως ανεξάρτητο brand από τη SEAT και μάλιστα η φίρμα δεν άργησε να εισάγει στη αγορά το πρώτο 100% δικό της μοντέλο, το οποίο εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Ο λόγος φυσικά για το Formentor. Το ισπανικό SUV έχει την ικανότητα μέσω των δύο εκδόσεων του να συνδυάζει την ιδιαίτερη δυναμική σχεδίαση ενός μοντέλου επιδόσεων σήμα κατατεθέν της CUPRA, με τη χρήση που απαιτούν οι ιδιοκτήτες από ένα καθημερινό C-SUV, αλλά και την αυξημένη ιπποδύναμη για αυτούς που θέλουν κάτι πιο σκληροπυρηνικό από την σκοπιά των επιδόσεων.
 

Με δύο επιλογές κινητήρων στην Ελλάδα

Το CUPRA Formentor βρίσκεται ετοιμοπαράδοτο στην ελληνική αγορά και όπως προαναφέραμε διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη εξοπλίζεται από τον 1.500άρη TSI κινητήρα με 150 άλογα και 250 Nm ροπής και δυνατότητα λειτουργίας με 2 μόνο κυλίνδρους όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Το μοτέρ μπορεί να συνδυαστεί είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με το αυτόματο DSG επτά σχέσεων. Από κει και πέρα, παρούσα είναι και η κορυφαία για την ελληνική αγορά έκδοση VZ (υπάρχει και η VZ5 με 390 PS). Εκεί τα πράγματα αλλάζουν, αφού κάτω από το καπό τοποθετείται 2λιτρος TSI κινητήρας που υπερδιπλασιάζει τους ίππους φτάνοντάς τους στον αριθμό 310, την ώρα που η ροπή ορίζεται στα 400 Nm. Στην κορυφαία έκδοση το μοτέρ «παντρεύεται» αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο αλλά και τετρακίνηση.
 

Εξοπλισμός της βασικής έκδοσης του Formentor

Ένα από τα ατού του Formentor είναι πως από την βασική έκδοση ο εξοπλισμός του είναι υπέρ του δέοντος πλούσιος. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι: Full LED φώτα ημέρας και ομίχλης, Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, σύστημα ξεκλειδώματος χωρίς κλειδί (Kessy), σπορ καθίσματα, τιμόνι CUPRA με επίπεδη βάση, Digital Cockpit με στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και οθόνη αφής για το infotainment μεγέθους 12,25 ιντσών, τριζωνικός κλιματισμός, αισθητήρας φωτός και βροχής ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέπτης, Adaptive Cruise Control, κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα Front Assist: Προειδοποίηση σύγκρουσης εμπρός και αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης για οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες και άλλα.
 

Εξοπλισμός του Formentor VZ

Αυτοί που θα επιλέξουν να ανέβουν στην κλίμακα των εκδόσεων και να στραφούν στο Formentor VZ, πέραν των καλύτερων επιδόσεων θα έχουν επιπλέον της βασικής έκδοσης στη διάθεσή τους ανάμεσα από άλλα: ζάντες 19 ινστών, το σύστημα  Park Assist (Αυτόματη υποβοήθηση στάθμευσης), το πακέτο Safe and driving pack L που περιλαμβάνει τα Traffic sigh recognition, High beam assist, Rear cross traffic alert, exit assit/warning, εσωτερική οροφή μαύρη, εμπρόσθια καθίσματα τύπου Bucket, ρεζέρβα αντί κιτ επισκευής και ηχοσύστημα 9 ηχείων με subwoofer και ενισχυτή 340W.  
 

Οι τιμές του CUPRA Formentor στην Ελλάδα

Το CUPRA Formentor στη βασική του έκδοση ξεκινά από 29.790 ευρώ, (31.990 ευρώ με το DSG), ενώ από 47.590 ξεκινά το ισχυρό Formentor VZ.

Το πρώτο μοντέλο της αυτόνομης CUPRA.
-Με σχεδιασμό που τα... σπάει
-Με δύο επιλογές κινητήρων στην Ελλάδα και έως 310 ίππους
-Γεμάτος ο εξοπλισμός από τη βασική έκδοση
Θα έλεγες όχι σε ένα ετοιμοπαράδοτο Formentor;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green