Άναψε check engine; Μην το αφήσεις έτσι!

Άναψε check engine; Μην το αφήσεις έτσι!

25.725 Επισκέψεις στο άρθρο

Κανένα λαμπάκι δεν θα ανοίξει χωρίς λόγο στο ταμπλό του αυτοκινήτου σου! Αν ανάψει check engine, καλό θα ήταν να μην το αφήσεις στην μοίρα του. Αλλά γιατί ποιο λόγο μπορεί να σε προειδοποιεί;

Πολλοί το αγνοούν, αλλά όσο το αφήνεις μπορεί να το πληρώσεις ακριβά!

Σίγουρα σε όλους τους οδηγούς έχει ανάψει το λαμπάκι του check engine τουλάχιστον μια φορά για διαφορές αίτιες. Η ένδειξη check engine μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λογούς, από μια μικρή ηλεκτρική επιπλοκή της  στιγμής μέχρι σοβαρό ζήτημα που μπορεί να σου κοστίσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο πόσο. Δες τι κάνεις όταν το αμάξι σου κτυπάει το καμπανάκι.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 Check engine και τι σημαίνει όταν σου ανάβει το λαμπάκι

Το Check engine όπως ενδείκνυται και στην ονομασία του, είναι μια ειδοποίηση που σε προτρέπει να ελέγξεις τη μηχανή του αυτοκίνητου σου καθώς εμφανίζει κάποιου είδους επιπλοκή. Η ειδοποίηση αυτή συνήθως έρχεται στη μορφή ενός μηνύματος που εμφανίζει έναν κινητήρια σε πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα και υποδηλώνει ένα θέμα στην μηχανή. Συνήθως συνοδεύεται από μια λεκτική ειδοποίηση όπως  «stop” ή «check» ενώ σε περιπτώσεις αυξημένου κίνδυνου που το πρόβλημα ενδέχεται να είναι σοβαρότερο, το λαμπάκι μπορεί να εμφανίζει ειδοποίηση «Danger» (Κίνδυνου).

Και όμως οι περισσότεροι οδηγοί αγνοούν την ένδειξη αυτή. Διαβαστε εδώ σχετική έρευνα!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto