Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Η έρευνα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Reviews.com.

Οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. αγνοούν το «check engine»

6.405 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2021)

Πολλοί δεν θέλουν ούτε κατά διάνοια να δουν την ένδειξη «check engine» να ανάβει στο αυτοκίνητο τους, ωστόσο μία έρευνα έρχεται να καταδείξει πως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ένα μεγάλο ποσοστό των ιδιοκτητών δεν κάνει... τίποτα!!!


Η λογική λέει πως όταν κάποιος δει την ένδειξη «check engine» να ανάβει στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου θα πρέπει να κάνει μία έρευνα σχετικά με το τι συμβαίνει και υπάρχει η προειδοποιητική αυτή ένδειξη που δεν υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες. Όμως μία έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ δείχνει πως στην πράξη το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο.
 
Η έρευνα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Reviews.com και προέρχεται από δείγμα 1.239 κατοίκων των ΗΠΑ που οδηγούν τακτικά αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να παρέχονται περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα λοιπόν με τις απαντήσεις που δόθηκαν, το 64% είπε πως από την ώρα που βλέπει να ανάβει η ένδειξη ελέγχου του κινητήρα, δεν θα επισκεφτεί το συνεργείο τουλάχιστον μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Το 29,6% είπε ότι θα περιμένει από ένα μήνα έως και ένα χρόνο για το ελέγξει, το 25% είπε ότι δεν θα το ελέγξει ποτέ, ενώ 9,2% ανέφερε πως θα μεταβούν στο συνεργείο μόνο αν υπάρξει κάποιο πιο προφανές πρόβλημα στη λειτουργία του κινητήρα.
 
Η έρευνα δείχνει ακόμα πως οι άντρες παραμελούν περισσότερο την εν λόγω ένδειξη, καθώς σημειώνει πως το 32% των ανδρών είναι πιθανό να μην δώσει σημασία στη φωτεινή ένδειξη, ποσοστό που κυμαίνεται στο 18,4% για τις γυναίκες. Παράλληλα στην ίδια έρευνα αναφέρει πως το 43% ανδρών και γυναικών άνω των 45 ετών ελέγχει άμεσα το αυτοκίνητό του αν ενεργοποιηθεί η εν λόγω ένδειξη, όχι όμως και οι ηλικίες κάτω των 35 χρόνων, όπου μόλις το 26,6% θα οδηγήσει το ΙΧ σε συνεργείο για να ψάξει περεταίρω το πρόβλημα.
 
Αναφορικά με τους λόγους που αγνοείται η ένδειξη «check engine», η έρευνα δεν φτάνει σε κάποιο συμπέρασμα, όμως λέει πως εφόσον το όχημα λειτουργεί κανονικά, οι οδηγοί φαίνεται να προτιμούν να αγνοούν την προειδοποιητική λυχνία, πιστεύοντας πως πρόκειται για κάποιο σφάλμα του αισθητήρα.