Chrysler: Θα παρουσιάσει νέο ηλεκτρικό concept στις 13 Φλεβάρη

Chrysler: Θα παρουσιάσει νέο ηλεκτρικό concept στις 13 Φλεβάρη

1.648 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2024)

- Δημοσίευσε μια πρώτη teaser-εικόνα και ετοιμάζει άλλες δύο
- «Halycon» θα είναι η πιθανή του ονομασία
- Μάλλον θα έρχεται βασισμένο στην νέα πλατφόρμα του Stellantis

Δημοσίευσε μια πρώτη teaser-εικόνα και ετοιμάζει άλλες δύο

H Chrysler ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα «καινοτόμο ηλεκτρικό concept αυτοκινήτου» στις 13 Φεβρουαρίου. Η εικόνα-teaser που βλέπουμε σήμερα δεν είναι διόλου αποκαλυπτική αλλά η κίνηση αυτή της Chrysler έρχεται δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση του Chrysler Airflow concept που θα είναι το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό όχημα της εταιρίας και αναμένεται να μπει σε παραγωγή το 2025. Η μάρκα λέγεται πως θα στραφεί αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων από το 2028 και έπειτα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο concept του ηλεκτρικού Chrysler θα έρθουν στις 9 και 12 Φεβρουαρίου με δύο ακόμα teaser εικόνες, πριν την επίσημη παρουσίαση του στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, στις 13 του Φλεβάρη.

«Halycon» θα είναι η πιθανή του ονομασία

Όπως είπαμε η teaser εικόνα που βγήκε στο φως της δημοσιότητας δεν είναι αποκαλυπτική. Από αυτά που φαίνονται, το νέο concept θα έχει απαλές καμπύλες και φωταγωγημένη μάσκα. Είναι επίσης πιθανό, οι σκούρες μπλε αποχρώσεις που βλέπουμε στην οροφή να υπαινίσσονται μια ηλιακή οροφή, αλλά αυτό είναι απλώς εικασία προς το παρόν. Σύμφωνα με πληροφορίες η πιθανή ονομασία του concept θα είναι «Halycon», που σημαίνει μια περίοδος χρόνου στο παρελθόν που ήταν ειδυλλιακή και ειρηνική. 

Μάλλον θα έρχεται βασισμένο στην νέα πλατφόρμα του Stellantis

Πιθανώς το νέο αυτό concept να βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large του ομίλου Stellantis που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα. Η πλατφόρμα διαφημίζεται ως «η πιο ευέλικτη πλατφόρμα BEV στην βιομηχανία, που υποστηρίζει crossover και SUV κατηγορίας D και E». Ο Stellantis έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για ένα νέο μοντέλο της Chrysler και ο όμιλος δήλωσε ότι θα έρχεται με μπαταρίες χωρητικότητας από 85 έως 118 kWh. Η χωρητικότητα αυτή θα επέτρεπε σε ένα σεντάν να προσφέρει αυτονομία 800 χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

DEH PASXA
skoda