• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέτουμε αντιμέτωπα τρία μικρά Crossover που με τη σχεδίασή τους καταφέρνουν να αποσπάσουν τα βλέμματα. Εσείς ποιο θα προτιμούσατε;

Στις συγκεκριμένες εκδόσεις θα συναντήσουμε περισσότερα τεχνολογικά καλούδια στο C3 Aircross.

Το 500Χ είναι μεγαλύτερο και διαθέτει και περισσότερη ιπποδύναμη, καθώς επίσης και ζάντες αλουμινίου, με σχετικά μικρή διαφορά στην τιμή.

To Nissan Juke εμφανίζει πιο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα.

3 μικρά Crossover να γουστάρεις

25.321 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/5/2018

Μοντέρνο, ρετρό ή δυναμικό; Πως θέλεις να χαρακτηρίζουν το αυτοκίνητό σου; Τα Citroen C3 Aircross, Fiat 500X και Nissan Juke διαθέτουν το δικό τους ξεχωριστό στιλ και καταφέρνουν να κερδίζουν εντυπώσεις και βλέμματα. κερδίζουν εντυπώσεις και βλέμματα.

NISSAN: Qashqai τώρα με όφελος έως 2.000€€

Γεγονός Νο.1: H κατηγορία των crossover μοντέλων έχει τη μεγαλύτερη δυναμική αυτή τη στιγμή.

Γεγονός Νο.2: O ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι εντονότερος από ποτέ και οι επιλογές για τον αγοραστή περισσότερες από ποτέ.

Συμπέρασμα: Αν ένα μοντέλο θέλει να έχει μια πετυχημένη πορεία θα πρέπει να έχει «κάτι» που να το χαρακτηρίζει. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό που θα το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας. 

Οι επίδοξοι αγοραστές αυτοκινήτων είναι –και ορθώς- πολύ απαιτητικοί πλέον, αφού για να δαπανήσουν ένα σεβαστό ποσό και να αγοράσουν ένα καινούριο αυτοκίνητο, θέλουν να καλύπτει όλες τις ανάγκες τους και να έχει το κάτι παραπάνω. Αλλοι αναζητούν αυτό το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις, άλλοι σε χώρους ή σε τεχνολογία για παράδειγμα. 

Ωστόσο, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και τρόπον τινά διαβατήριο, ώστε κάποιος να μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί σοβαρά με ένα αυτοκίνητο είναι η εμφάνιση και ειδικά μια διαφορετική σχεδίαση που δεν την έχει συνηθίσει το μάτι. 

Γι αυτό λοιπόν επιλέξαμε να συγκρίνουμε τρία πραγματικά στιλάτα compact crossover, το καθένα με το δικό του τρόπο, τα Citroen C3 Aircross, Fiat 500X και Nissan Juke. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω το θέμα μας, με τις πιο εμπορικές και ενδιαφέρουσες τούρμπο εκδόσεις βενζίνης 110, 140 και 115 ίππων αντίστοιχα.

Σχεδίαση: Μοντέρνο C3 Aircross, ρετρό 500X και δυναμικό Juke
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τα τρία μοντέλα έχουν ξεχωριστό στιλ που τα χαρακτηρίζει.

Πιο μοντέρνο είναι το C3 Aircross (4.155 χλστ.), που διαθέτει τα βασικά γνωρίσματα της νέας ταυτότητας της Citroen από το Cactus και έπειτα, με μυώδη σχεδίαση στο «διχοτομημένο» αισθητικά αμάξωμα, και επιθετικό μπροστά πρόβολο, που χαρακτηρίζεται από τα λεπτά φωτιστικά σώματα και τον μεγάλο προφυλαχτήρα με εξίσου ευμεγέθη αεραγωγό και σχεδόν εξαφανισμένη «μάσκα». 

Η Fiat από την πλευρά της δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να προσαρμόσει σε ένα crossover σχήμα, στοιχεία από τη σχεδιαστική ταυτότητα του μικρού 500. Έτσι είναι εύκολο να διακρίνει κανείς πόσο καλά ταίριαξε και στο 500X (4.273 χλστ.) ο χαριτωμένος ιταλικός χαρακτήρας με τα τυπικά μεγάλα ωοειδή «μάτια» που έχουμε συνηθίσει. Το 500Χ δεν έχει επιθετικές γραμμές, αλλά στιλ που δεν μπορεί να το μπερδέψει κανείς με κάτι άλλο. 

Τέλος, το πιο compact εκ των τριών Nissan Juke (4.153 χλστ.) από την άλλη, εντυπωσιάζει με τις δυναμικές του γραμμές και το αμάξωμα που χαρακτηρίζεται από το μυώδες εμπρόσθιο τμήμα και με την α λα κουπέ σχεδίαση του πίσω μέρους (π.χ. οι πίσω χειρολαβές «κρύβονται» μέσα στο τζάμι). Φυσικά αποτελεί το πιο τολμηρό σχεδιαστικά μοντέλο με την ιδιαίτερη διαρρύθμιση των στοιχείων της μάσκας και των φωτιστικών σωμάτων τους πρόσθιου μέρους.

Value for money: Πιο προσιτό το C3 Aircross, πιο πλούσιο το 500X
Ξεκινώντας από το βασικότερο στοιχείο του value for money, την τιμή των τριών μοντέλων, το C3 Aircross διαθέτει τη χαμηλότερη όλων, από 17.460 ευρώ στο εξοπλιστικό πακέτο Feel, το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία συμπεριλαμβανομένων προβολέων ομίχλης και Cruise control. Παραπλήσια τιμή διαθέτει και το Nissan Juke, από 17.950 ευρώ στην έκδοση Acenta, στον οποίο θα συναντήσουμε και ζάντες αλουμινίου. Παράλληλα με έξτρα κόστος 500 ευρώ μπορείτε να το εξοπλίσετε με το κιτ βελτίωσης της αντιπροσωπείας (συν 20 ίπποι και συν 22 Nm ροπής). Τέλος η τιμή του Fiat 500X έχει οριστεί από τα 18.700 ευρώ στην έκδοση Pop Star. Είναι το ακριβότερο όλων, ωστόσο ανήκει στο ανώτερο άκρο της κατηγορίας και έχει και την μεγαλύτερη ιπποδύναμη. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ