Αυτό είναι το Honda Civic Type-S. Ένα φθηνό Type-R που κάνει οικονομία στην τιμή όχι όμως και στις επιδόσεις.

Civic Type-S 220 PS

8.943 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/4/2016

Η Ηonda ανακοίνωσε την παραγωγή του Civic Τype-S, το οποίο αναμένεται να βγει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2016 σε αρκετά καλή τιμή.

 

Η Ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να επαναφέρει στη γκάμα της μετά από πολλά χρόνια το Civic Τype-S, ώστε να καλύψει το μεγάλο κενό που υπήρχε ανάμεσα στο Τype-R και τις υπόλοιπες εκδόσεις του Civic, τόσο μηχανικά, αλλά κυρίως οικονομικά αφού λόγω της υπερβολικής φορολόγησης, σε κάποιες χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), η τιμή του Type-R εκτοξευόταν σε δυσθεώρητα ύψη. Μάλιστα το Τype-S θα δανειστεί πολλά χαρακτηριστικά από το Τype-R σε μια προσπάθεια της φίρμας, να του δώσει όσο πιο πολλά αγωνιστικά γονίδια είναι δυνατόν.

Το Honda Civic Τype-S λοιπόν, θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Honda ακριβώς κάτω από το Τype-R και πάνω από το 1,8 sport, ενώ υπόσχεται επιδόσεις και οδική συμπεριφορά που θα συγκινήσει όσους αρέσκονται στη δυναμική και γρήγορη οδήγηση.

Όσον αφορά στο μηχανικό μέρος, το ιαπωνικό μοντέλο θα εφοδιάζεται με τετρακύλινδρο αλουμινένιο τούρμπο κινητήρα 1,8 λτ, με την Honda να ανακοινώνει απόδοση 220 ίππων στις 6.100 σ.α.λ. Βέβαια ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η απόδοση να είναι μεγαλύτερη από αυτή που ανακοινώθηκε, καθώς η ιαπωνική εταιρεία συνηθίζει να ανακοινώνει μικρότερα νούμερα, με κλασσικότερη περίπτωση αυτή του Type-R, που ενώ είχε διαρρεύσει πως θα έχει 280 ίππους, τελικά ήρθε με 310. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς, μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβώτιου και θα χαρίζει το 0-100 χλμ/ώρα σε 5,8 δλ. και τελική ταχύτητα 251 χλμ./ώρα.

Κοινοποιήστε το στο χρονολόγιό σας να το δουν οι φίλοι σας, αλλά και στις ομάδες που μετέχετε.
   
Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Type-S ξεχωρίζει το Agile Handling Assist, ένα σύστημα που υπάρχει για τη βέλτιστη οδική συμπεριφορά και το οποίο είναι ουσιαστικά το torque vectoring της Honda. To εν λόγω σύστημα λειτουργεί μέσω του συστήματος VSA (έτσι λέγεται το ESP της Honda) φρενάροντας τους εσωτερικούς τροχούς κατά τις υψηλές ταχύτητες, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά.

Κερασάκι στην τούρτα θα είναι το +R Mode, το οποίο αλλάζει τη χαρτογράφηση του κινητήρα, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη απόκριση στο πάτημα του γκαζιού, το τιμόνι βαραίνει, ενώ το σύστημα της ανάρτησης, σκληραίνει κατά 30%. Μάλιστα το +R Mode, καθώς και το Agile Handling Assist, το Type-S τα έχει δανειστεί απευθείας από τον «μεγάλο του αδερφό», το Type-R. Όπως ακριβώς έχει δανειστεί και πολλά στοιχεία του εσωτερικού του διάκοσμου, όπως τα bucket καθίσματα, η μπίλια στον επιλογέα ταχυτήτων και το σπορ τιμόνι.

Σχεδιαστικά θυμίζει αρκετά το Type-R, χωρίς ωστόσο τόσο «πρησμένο» αμάξωμα και χωρίς να ξεφεύγει από τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda, με τα στοιχεία που ξεχωρίζουν, να είναι οι 19άρες ζάντες αλουμινίου και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει το Type-S θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2016 με τιμή που δεν θα ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ.

Το Auto Τρίτη βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ελληνική αντιπροσωπεία της Honda, η οποία μας επιβεβαίωσε πως θα λανσαριστεί στην Ελλάδα σχεδόν ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη και μέσα στις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε την ακριβή τιμή του, δηλαδή αν θα είναι πιο κοντά στις 25 ή πιο κοντά στις 30.000 ευρώ, καθώς επίσης και αν τελικά η ιπποδύναμη θα είναι 220 ίππους ή… παραπάνω κατά τη συνήθεια της Honda;

Tags: HONDA CIVIC