Κάτω από τα Karoq (φωτό) και Kodiaq, η Skoda θέλει και ένα ένα τρίτο SUV, το οποίο θα μοιάζει περισσότερο με ένα υπερυψωμένο station wagon.

Κάτω από τα Karoq (φωτό) και Kodiaq, η Skoda θέλει και ένα ένα τρίτο SUV, το οποίο θα μοιάζει περισσότερο με ένα υπερυψωμένο station wagon.

Compact SUV η Skoda

3.464 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2017)

Μετά τα Kodiaq και Karoq, η Skoda θέλει να αποκτήσει και ένα τρίτο -μικρότερο- SUV, το οποίο θα μοιάζει περισσότερο με ένα υπερυψωμένο station wagon. Ας δούμε τι σχεδιάζουν οι Τσέχοι για το 2019...

H Skoda θα λανσάρει ένα νέο crossover που θα στηριχθεί στην πλατφόρμα MQB A0 της Volkswagen και το οποίο θα τοποθετηθεί στη γκάμα της φίρμας κάτω από τα Karoq και Kodiaq.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Tο νέο μοντέλο περιγράφεται ως το αδελφό όχημα του νέου Rapid Spaceback, το οποίο η Skoda προγραμματίζει για το 2019. Θα είναι περισσότερο ένα crossover παρά ένα SUV, αλλά θα ενταχθεί στη λογική ονομάτων των Karoq και Kodiaq, από τα οποία θα αντλεί τη σχεδιαστική του ταυτότητα.
 
Το εν λόγω μοντέλο θα έχει κοινό DNA με το παρόμοιο σε διαστάσεις SΕΑΤ Arona. Όπως είπαμε θα είναι περισσότερο ένα crossover και θα είναι πιο χαμηλό από τα δύο SUV της φίρμας. Εμφανισιακά, θα μοιάζει πιο πολύ με ένα υπερυψωμένο station wagon, υιοθετώντας βέβαια τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Skoda.
  
To τσέχικο μοντέλο προγραμματίζεται να κάνει παγκόσμια εμπορική καριέρα και φυσικά θα διατίθεται στην αγορά της Ευρώπης. Λέγεται πως αρχικά τουλάχιστον θα προσφέρεται αποκλειστικά ως προσθιοκίνητο, με τους Τσέχους να υπολογίζουν πως μέχρι το 2025 το 40% των πωλήσεών τους θα αφορά σε SUV.
 
Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για τους κινητήρες του compact μοντέλου, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει υβριδική έκδοση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

LEASING APRILIOS
skoda