Το DS3 Crossback είναι το πιο avant guard και άμεσα αναγνωρίσιμο μικρό crossover σήμερα.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το DS3 Crossback είναι το πιο avant guard και άμεσα αναγνωρίσιμο μικρό crossover σήμερα.

Δοκιμή: Νέο DS 3 Crossback

85.996 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2020)

Στην... λίμνη των αστικών crossover, η οποία συνεχώς μεγαλώνει, το DS 3 Crossback γίνεται το βότσαλο που ταράσσει την ηρεμία με τον avant garde και executive χαρακτήρα του.

What is new

Η DS, ως ξεχωριστή φίρμα, λανσάρει το DS 3 Crossback ως δεύτερο δείγμα γραφής της μετά το επιβλητικό DS 7 Crossback.

Η DS, ως ξεχωριστή φίρμα, λανσάρει το DS 3 Crossback ως δεύτερο δείγμα γραφής της μετά το επιβλητικό DS 7 Crossback.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- Premium μικρό crossover της DS
- «Κοιτάει» Αudi Q2 και Mini Coyntryman
- Στη νέα πλατφόρμα CMP
- 1,2 turbo με 130 άλογα και στάνταρ ΕΑΤ8 κιβώτιο
- Από 26.850 ευρώ το μοντέλο δοκιμής

Το executive παρακλάδι της Citroen ξαναχτυπά: Η DS, ως ξεχωριστή φίρμα, λανσάρει το DS 3 Crossback ως δεύτερο δείγμα γραφής της μετά το επιβλητικό DS 7 Crossback. Το DS3 Crossoback είναι πράγματι ξεχωριστό. Θα τολμήσω να πω πως είναι το πιο ξεχωριστό μικρό crossover ακόμη και αν το βάλεις απέναντι από τους premium αντιπάλους του, όπως το Audi Q2 και το Μini Countryman. Με άλλα λόγια η περίπτωση του DS 3 Crossback είναι ο ορισμός αυτού που λέμε «βάζει γκολ από τα αποδυτήρια» με την διαφορετικότητα και την avant guard αισθητική του.

Εδώ, θα πρέπει να τονιστεί πως στο DS 3 Crossback κάνει πρεμιέρα και η νέα CMP πλατφόρμα του ομίλου Peugeot-Citroen (βλέπε νέο Peugeot 208 κτλ) εξασφαλίζοντας μείωση βάρους κατά 35 κιλά σε συνδυασμό με αυξημένη ακαμψία και συνδυασμό με υβριδικό σύστημα κίνησης και μοντέρνες τεχνολογίες ημιαυτόνομης οδήγησης. Με μήκος στα 4.118 χλστ. το DS3 Crossback τοποθετείται ακριβώς στα μέτρα της μικρής κατηγορίας των crossover, ενώ αίσθηση προκαλεί το αισθητό πλάτος (1.791 χλστ.) το οποίο συνοδεύεται με άκρως πειστικά μετατρόχια (1.548 χλστ. μπροστά και 1.557 χλστ. πίσω). 
 

Κάνει τα κεφάλια να γυρίζουν
Η χαρακτηριστική, εξαγωνική «πλεχτή» μάσκα κλέβει την παράσταση στο μπροστινό μέρος μαζί φυσικά με τα ιδιότυπα φανάρια με στάνταρ LED προβολείς ή τις χαρακτηριστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως το «πτερύγιο του καρχαρία» της μεσαίας κολώνας και τις «pop-up» χειρολαβές των θυρών. Εξίσου χαρακτηριστικοί είναι οι τροχοί των 18 ιντσών και η ικανή απόσταση από το έδαφος (170 χλστ.). 

Με δυο λόγια, το DS3 Crossback είναι το πιο avant guard και άμεσα αναγνωρίσιμο μικρό crossover σήμερα, το οποίο φυσικά διαθέτει αμέτρητες δυνατότητες εξατομίκευσης, τόσο στην εξωτερική του εμφάνιση, όσο και στην διαμόρφωση της καμπίνας με επιλογή ανάμεσα από τα στυλ DS Montmartre, DS Bastille, DS Performance, DS Rivoli και DS Opera. 

Υπάρχουν 3 επίπεδα εξοπλισμού (CHIC, BE CHIC και SO CHIC) με το βασικό να αφορά μόνο τις εκδόσεις με κινητήρα 1,2 PureTech 100 PS και 1,5 ΒlueHDi 100 PS, αμφότερες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων).

Οι επιπλέον διαθέσιμοι κινητήρες βενζίνης 1,2 Puretech 130 PS & 155 PS και diesel 1,5 BlueHDi 130 PS συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο EAT8. Oι τιμές για την έκδοση βενζίνης 100 ίππων (Chic) ξεκινούν από 21.800 ευρώ. Η έκδοση των 130 ίππων ξεκινά από 26.850 ευρώ (Be Chic) και 30.650 ευρώ (So Chic). H έκδοση ντίζελ ξεκινά από 25.900 ευρώ (Chic).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center