Δείτε πως έκανε ρεκόρ στο Pikes Peak το Ford SuperVan 4.2
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δείτε πως έκανε ρεκόρ στο Pikes Peak το Ford SuperVan 4.2

2.054 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2023)

- Το SuperVan 4.2 της Ford σάρωσε στο Pikes Peak.
- Ηλεκτρικό με 3 μοτέρ και 1.428 άλογα.
- Βελτίωσε το ρεκόρ στην κατηγορία του 37 δευτερόλεπτα!

Το SuperVan 4.2 της Ford σάρωσε στο Pikes Peak

Η Ford το καλοκαίρι αποφάσισε να πάρει μαζί της ένα από τα πιο αντισυμβατικά οχήματα που ήταν δυνατό στο Pikes Peak Hill Climb. Η μάρκα επέλεξε να συμμετάσχει στη διασημότερη ανάβαση του κόσμου με το ηλεκτρικό SuperVan 4.2, των 1.428 ίππων. Σήμερα σε ένα βίντεο-ντοκιμαντέρ μας δείχνει τις ενέργειες που έκανε για να μπορέσει να κάνει χρόνο-ρεκόρ στην κατηγορία του οδηγούμενο από τον Romain Dumas.

Ηλεκτρικό με 3 μοτέρ για 1.428 άλογα.

Με το όνομα SuperVan 4.2, το εκκεντρικό αγωνιστικό όχημα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 1.428 άλογα. Μάλιστα, σε σχέση με το SuperVan 4, οι άνθρωποι της μάρκα «ξύρισαν» 400 κιλά προκειμένου να μπορέσουν να το κάνουν ακόμα πιο γρήγορο. Παράλληλα, για να μπορέσει να φέρει εις πέρας το έργο της, η Ford κλήθηκε να δουλέψει για έξι σερί εβδομάδες, αλλά και να ξεπεράσει μία σειρά από δυσκολίες, όπως για παράδειγμα το γεγονός πως δεν μπορούσε να κάνει δοκιμές σε όλη τη  διαδρομή, αφού το μεγαλύτερο μέρος της είναι δημόσιος δρόμος και ανοιχτός προς το κοινό.

Βελτίωσε το ρεκόρ στην κατηγορία του 37 δευτερόλεπτα!

Το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν κάτι παραπάνω από καλό για τη Ford. Το SuperVan 4.2 για το 2023 σημείωσε νέο ρεκόρ στην κατηγορία του (Open) ολοκληρώνοντας την ανάβαση σε 8 λεπτά και 47:682. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 9:24, επομένως ήταν σχεδόν 37 δευτερόλεπτα ταχύτερο. Ωστόσο αυτό που δεν κατάφερε είναι να καταρρίψει το ρεκόρ όλων των ετών της κατηγορίας, που διατηρεί από το 2018 ο Robin Shute με ένα Wolf TSC-FS, όντας 7,6 δευτερόλεπτα γρηγορότερος.

Ο Romain Dumas στο τιμόνι

Πίσω από το τιμόνι του SuperVan 4.2 της Ford βρέθηκε ο Romain Dumas, ο οποίος κατέχει το απόλυτο ρεκόρ της ανάβασης του Pikes Peak από το 2018 οδηγώντας το επίσης ηλεκτρικό VW ID.R σε χρόνο 7 λεπτά και 57.148 δευτερόλεπτα.   

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
ΜΟΤΟ