¶σχημα είναι τα νέα που έρχονται για αυτούς που περιμένουν να δουν ένα νέο Lexus IS F.

Στο παρελθόν υπήρχαν αναφορές που υποστήριζαν πως το νέο IS F θα έκανε το ντεμπούτο του το 2022.

Δεν έρχεται με τη νέα γενιά το Lexus IS F

3.144 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2019)

`Aσχημα είναι τα νέα που έρχονται για αυτούς που περιμένουν να δουν ένα νέο Lexus IS F, καθώς η εταιρεία δεν έχει στο άμεσο πλάνο της τη δημιουργία νέας γενιάς.


Αυτό υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Scott Thompson, ο επικεφαλής της μάρκας στην Αυστραλία, ο οποίος σε σχετική ερώτηση απάντησε «Δεν έχουμε σχέδια προς το παρόν». Το στέλεχος της μάρκας δε θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος και δεν προχώρησε σε επιπλέον εξηγήσεις, όμως υπονόησε πως η ζήτηση για μοντέλα υψηλής απόδοσης έχει μειωθεί.
 
Η επόμενη γενιά του Lexus IS υπολογίζεται να φτάσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 και υπάρχουν πολλές φήμες γύρω από της γκάμα των μηχανικών συνόλων. Ορισμένες εικασίες υποδηλώνουν ότι το μοντέλο θα έχει τον ίδιο κινητήρα με την Toyota Supra, ο οποίος προέρχεται από την BMW και πρόκειται για ένα εξακύλινδρο σε σειρά 3,0 λίτρων μοτέρ που προσφέρει 340 ίππους και 495 Nm ροπής. Όμως το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως το νέο Lexus IS θα κάνει χρήση του νέου εξακύλινδρου κινητήρα της Toyota.   
 
Από κει και μετά, μέρος της γκάμας θα είναι τετρακύλινδροι υπερτροφοδοτούμενοι 2,0 και 2,4 λίτρων. Επιπρόσθετα, ορισμένες αγορές θα λάβουν και μία υβριδική έκδοση που θα εξοπλίζεται από 2,5 λίτρων κινητήρα.
 
¶λλα στοιχεία για το  IS, αναφέρουν πως θα βασιστεί σε μία πισωκίνητη έκδοση της αρθρωτής πλατφόρμας TGNA, που μεταξύ άλλων θα ευνοήσει το μοντέλο αφαιρώντας του μεγάλο μέρος βάρους που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 155 κιλά.
 
Παρόλο τις δηλώσεις του Scott Thompson, στο παρελθόν υπήρχαν αναφορές που υποστήριζαν πως το νέο IS F θα έκανε το ντεμπούτο του το 2022 και θα έρχονταν εξοπλισμένο με τον 3,5 λίτρων twin-turbo V6 κινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων του LS.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center