To 2CV Special του 1979.

Το 2CV θεωρείται ως ένα από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα - σταθμοί στην ιστορία της Citroën.

Δεν φέρνει νέο 2CV η Citroen

3.735 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2019)

Η CEO της Citroen Linda Jackson δεν θέλει να βάλει στις γραμμές παραγωγής ένα τέτοιο μοντέλο ρετρό αλλά θέλει να αφοσιωθεί στην παραγωγή νέων καινοτόμων μοντέλων. Εσείς θα θέλατε να δείτε ένα νέο 2CV;

Καμιά διάθεση να αναγεννήσει το θρυλικό 2CV κατασκευάζοντας ένα μοντέρνο μοντέλο με παρόμοια σχεδίαση δεν έχει η Citroen σύμφωνα με όσα είπε η CEO της γαλλικής μάρκας, Linda Jackson.
 

Το Citroën 2CV ήταν ένα μικρό οικονομικό αυτοκίνητο που κατασκευαζόταν για 42 έτη από τις 7 Οκτωβρίου 1948 έως τις 27 Ιουλίου 1990. Το μοντέλο ανήκει σε έναν πολύ μικρό κατάλογο μοντέλων που λανσαρίστηκαν λίγο πριν ή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και που παρέμειναν ανταγωνιστικά για πολλές δεκαετίες, όπως ήταν επίσης και το Volkswagen Beetle (Σκαθάρι), το MINI, το Fiat 500, το Jeep και η σειρά Land Rover. Το 2CV θεωρείται ως ένα από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα - σταθμοί στην ιστορία της Citroën και εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο αριθμό φανατικών οπαδών διεθνώς, ακόμα και σήμερα.

Παρά ωστόσο το γεγονός ότι η Fiat προσφέρει εδώ και χρόνια μια μοντέρνα έκδοση του 500 και η MINI έχει επανέλθει στο προσκήνιο, δεν φαίνεται πως υπάρχει κάποια διάθεση από την Citroen να λανσάρει ένα νέο 2CV.
 

Η ίδια η Linda Jackson είπε: «Εξελίσσουμε τα σχέδια μας με βάση το παρελθόν. Αυτό που δεν θέλω να κάνω είναι να γίνουμε μια εταιρεία που κατασκευάζει ρετρό αυτοκίνητα. Δεν πρόκειται να βάλω σε παραγωγή ένα νέο 2CV. Είχε την εποχή του, ήταν ωραία αλλά σκοπός είναι να ψάξουμε το επόμενο σχέδιο που θα είναι ωραίο για τον πελάτη. Πρέπει να σκέφτεσαι καινοτόμα. Εκείνη η σχεδίαση ήταν επιτυχημένη τότε αλλά τώρα οι άνθρωποι θέλουν καινούρια πράγματα. Θέλουν κάτι διαφορετικό αλλά πρέπει να υπάρχει κάποια συνέπεια. Πίσω στο 2014, όταν άρχισα, φτιάξαμε κάποια σπουδαία αυτοκίνητα αλλά δεν υπήρχε συνοχή. Δεν θα καταλαβαίνεις ότι βρίσκονται στην ίδια γκάμα».

Toyota
test center