Διαθέσιμα με ChatGPT τα μοντέλα της VW στην Ευρώπη

Διαθέσιμα με ChatGPT τα μοντέλα της VW στην Ευρώπη

1.930 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2024)

- Μπαίνει στις οθόνες τους από το δεύτερο μισό του 2024
- Η VW η πρώτη μάρκα που θα προσφέρει την τεχνολογία ευρέως και στον βασικό εξοπλισμό
- Το ChatGPT δεν θα έχει καμία πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

Μπαίνει στις οθόνες τους από το δεύτερο μισό του 2024

Τεχνολογία ChatGPT έχει αποφασίσει να προσφέρει σε μια σειρά από τωρινά και μελλοντικά μοντέλα της η Volkswagen, τόσο σε αυτά που τροφοδοτούνται από κινητήρες εσωτερικής καύσης, όσο και σε αυτά που εξοπλίζονται με έναν ή περισσότερους ηλεκτροκινητήρες. Η τεχνολογία αυτή παρουσιάστηκε στην Έκθεση CES  και θα αρχίσει να τοποθετείται στα μοντέλα της VW που θα προσφέρονται στην Ευρώπη από το δεύτερο μισό του 2024.

Η VW η πρώτη μάρκα που θα προσφέρει την τεχνολογία ευρέως και στον βασικό εξοπλισμό

Η τεχνολογία αυτή για τα αυτοκίνητα της VW θα ονομάζεται Cerence Chat Pro και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Cerence, μια εταιρεία συνεργάτης του ομίλου Volkswagen. Η VW ισχυρίζεται ότι θα γίνει η πρώτη mainstream μάρκα που θα δώσει το ChatGPT στον βασικό εξοπλισμό των μοντέλων της. Τα πρώτα αυτοκίνητα που θα το λάβουν θα είναι τα ID.3, ID.4, ID.5, ID.7, το νέο Passat, το νέο Tiguan και το ανανεωμένο Golf.

Το ChatGPT δεν θα έχει καμία πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

Η VW λέει ότι η ενσωμάτωση του ChatGPT καθιστά τον φωνητικό βοηθό πολύ πιο εξελιγμένο από ό,τι πριν, επιτρέποντάς του όχι μόνο να ελέγχει το σύστημα πολυμέσων, αλλά και να ρυθμίζει τον κλιματισμό και να απαντά σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων. Αυτό το τελευταίο μπορεί να "εμπλουτίζει τις συζητήσεις" ή μπορεί απλά να είναι χρήσιμο για τη διευθέτηση διαφωνιών ανάμεσα στους επιβάτες.  Ο οδηγός δεν χρειάζεται να κάνει κάτι διαφορετικό για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το νέο εργαλείο, αφού μπορεί εύκολα να ενεργοποιήσει τον φωνητικό βοηθό λέγοντας "Hello IDA" ή πατώντας ένα κουμπί στο τιμόνι. Η VW φροντίζει να επισημάνει ότι το ChatGPT δεν αποκτά καμία πρόσβαση σε δεδομένα του οχήματος και μας διαβεβαιώνει ότι οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις διαγράφονται αμέσως για να διασφαλιστεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας των δεδομένων.

citroen
4green