Στην εικόνα βλέπετε τον διευθύνων σύμβουλο της VW, Herbert Diess (αριστερά) με τον ομόλογό του της Ford, Jim Hackett.

Diess: «Ολοκληρώνεται η συμφωνία με Ford»

1.730 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2019)

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Ford βρίσκεται η Volkswagen, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού «κολοσσού», Herbert Diess.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως ο όμιλος Volkswagen και η Ford είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις προκειμένου να συνεργαστούν πάνω στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων, αλλά και της τεχνολογίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σήμερα έρχεται η επιβεβαίωση όλων όσων έχουν ειπωθεί και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη.
 
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Herbert Diess μετά από μία συνάντηση των 500 ανώτατων στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας που έλαβε χώρα στο Wolfsburg της Γερμανίας: «οι συνομιλίες με τη Ford προχωρούν καλά και είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους».
 
Από τη μεριά της η Ford κράτησε πιο χαμηλούς τόνους με ένα εκπρόσωπό της να δηλώνει μέσω διαδικτύου πως «οι συνομιλίες οι οποίες έγιναν πάνω σε διάφορους τομείς ήταν παραγωγικές και συνεχίζονται».
 
Όπως όλα δείχνουν το deal είναι πολύ κοντά στο να τελειώσει, ωστόσο καλό θα είναι να περιμένουμε να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως η συνεργασία αυτή έχει άμεση σχέση με τη θυγατρική εταιρεία της Ford, Argo AI μέσω της οποίας θα γίνει η επένδυση. Οι πρώτοι αριθμοί αναφέρουν πως το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα  4 δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα η νέα σύμπραξη θα ανταγωνιστεί την Waymo και την General Motors Cruise, οι οποίες εργάζονται πάνω στον ίδιο τομέα.

AUTOFIT PASXA
vw