Στην πίστα Fuji Speedway και στα χέρια του CEO της Toyota, Akio Toyoda βρέθηκε το νέο hypercar, GR Super Sport.

Δοκιμάζεται το Toyota GR Super Sport (+vid)

1.759 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2019)

Ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού το οποίο παρουσιάζει το επερχόμενο Toyota GR Super Sport που αναμένεται να συμμετάσχει στο Le Mans το 2020 έδωσε στη δημοσιότητα η ιαπωνική μάρκα.

Στην πίστα Fuji Speedway και στα χέρια του CEO της Toyota, Akio Toyoda βρέθηκε το νέο hypercar, GR Super Sport, το οποίο θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Aston Martin Valkyrie στο 24ώρο αγώνα του Le Mans το 2020, πριν κατασκευαστεί και σε οδικό μοντέλο.
 
Σε σχέση με το πρωτότυπο που είδαμε για πρώτη φορά το 2018, το GR Super Sport δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ, με τις διαφορές να περιορίζονται σε μία επανασχεδιασμένη «μύτη», ενώ τροποποιημένο μπροστινό splitter και ένα ζευγάρι απολήξεων εξάτμισης που έχει τοποθετηθεί λίγο χαμηλότερα. Μάλιστα όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο ένα από τα δύο καμουφλαρισμένα πρωτότυπα φέρει ένα μεγάλο πτερύγιο στην οροφή και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για το αγωνιστικό μοντέλο.
 
Το GR Super Sport θα παίρνει ισχύ από ένα βενζινοκινητήρα twin-turbo V6 2,4 λίτρων ο οποίος υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα και στέλνει την ισχύ του στους πίσω τροχούς, ενώ οι μπροστινοί τροχοί κινούνται από δύο ξεχωριστούς ηλεκτροκινητήρες. Το αγωνιστικό μοντέλο θα έχει περιορισμένη ισχύ στα 750 άλογα, ενώ για το οδικό μοντέλο που θα ακολουθήσει μέχρι το 2022 δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες.     
   

Hyundai
vw