" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Alfa Romeo, μετά από χρόνια, επαναφέρει τη σπορτίφ έκδοση «Veloce» στη γκάμα της Giulietta.

Τα χαμηλοπρόφιλα ελαστικά της Veloce εντείνουν το σπορτίφ set-up της ανάρτησης, προσφέροντας ακόμη πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Στο ήδη μοντέρνο εσωτερικό της Giulietta, οι αλλαγές σε υλικά και χρωματισμούς τονίζουν το σπορ χαρακτήρα της έκδοσης Veloce.

Ο κινητήρας diesel είναι από τους πιο γρήγορους του είδους, ενώ η κατανάλωσή του κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα.

Στο πίσω κάθισμα, ο χώρος για τα γόνατα είναι αρκετός ωστόσο αυτός για τα κεφάλια θα περιορίσει τους πιο ψηλόσωμους. Το πορτ-μπαγκάζ έχει καλή χωρητικότητα 350 λτ.

Δοκιμή: Alfa Romeo Giulietta 1,6 JTDM-2 Veloce

Διαβάστηκε από 28749 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/5/2013

Η Alfa Romeo επανεντάσσει τη σπορτίφ έκδοση «Veloce» στη γκάμα της Giulietta, προσδίδοντάς της μια πιο δυναμική αισθητική και συνδυάζοντάς τη με τον πλέον οικονομικό κινητήρα της γκάμας της.

 
Aρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία των μοντέλων της Alfa Romeo, η λέξη «Veloce» (σ.σ. στα Ιταλικά «γρήγορη») συνόδεψε αρκετές γρήγορες εκδόσεις των πλέον ιστορικών δημιουργημάτων της. Στη Giulietta για παράδειγμα, από το 1956 και την πρώτη γενιά του μοντέλου, οι αγοραστές μπορούσαν να επιλέξουν τις εκδόσεις Veloce, με βελτιώσεις στον κινητήρα τους που προσέδιδαν περισσότερη ισχύ και αντίστοιχα, καλύτερες επιδόσεις. 

«Veloce» στην αισθητική
Στο αισθητικό κομμάτι, η νέα Alfa Romeo Giulietta Veloce περιλαμβάνει ειδικές εξωτερικές λεπτομέρειες που τονίζουν ελαφρώς το δυναμισμό της ελκυστικής Ιταλίδας. Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές αυτές αφορούν στους σκουρόχρωμους προβολείς μπροστά, στα καλύμματα των καθρεπτών και στις ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σε χρώμα γκρι titanium, στις επιχρωμιωμένες εξωτερικές χειρολαβές, αλλά και στα λογότυπα «Veloce» στα πλαϊνά. 

Προαιρετικά, ο αγοραστής μπορεί να προσθέσει και οροφή βαμμένη σε μαύρο ή γκρι χρώμα. Από εκεί και πέρα, η Giulietta Veloce συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πλέον ελκυστικά μικρομεσαία της αγοράς, με 5θυρο αμάξωμα που κρυφοκοιτάζει και προς τα κουπέ σχήματα.