Δοκιμή: Ανανεωμένο Jeep Compass
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Ανανεωμένο Jeep Compass

31.223 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2022)

Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Jeep Compass με την πιο μοντέρνα αλλά πάντοτε περιπετειώδη εμφάνιση, το ποιοτικό εσωτερικό και τις περισσότερες τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

Off road σαν Jeep παρότι 2κίνητο!

  • Επιβλητική εμφάνιση και premium αίσθηση καμπίνας
  • Μεγάλη απόσταση από το έδαφος και off-road δυνατότητες
  • Τσιμπημένη κατανάλωση στα 10,7 λτ./100 χλμ.
  • Με αυτόματο κιβώτιο DCT που δυσκολεύει τις άμεσες αλλαγές ταχύτητας
Εσύ τι λες; Jeep Compass με 150 άλογα, off-road αλλά να «τσιμπάει» σε κατανάλωση;
Ή στα ίδια λεφτά & άλογα, VW Tiguan με το πιο «εύκολο» DSG;


Παρότι αρκετά «νεαρή» (έκανε πρεμιέρα το 2018), η δεύτερη γενιά του Jeep Compass παρουσιάστηκε στην ανανεωμένη έκδοσή της νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε. Κάτι λογικό και επόμενο, αφού το μοντέλο αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο για την αμερικανική εταιρεία όσον αφορά τις ευρωπαϊκές πωλήσεις της. Για την ακρίβεια, το μερίδιο που κυκλοφορεί στην Γηραιά Ήπειρο αντιστοιχεί περίπου στο 40% των συνολικών της πωλήσεων, επομένως κάθε βελτίωση σε εικόνα, ποιότητα και απόδοση είναι καλοδεχούμενη.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς τα καταφέρνει το ανανεωμένο Jeep Compass με τον κινητήρα βενζίνης 1,3 GSE που αποδίδει 150 άλογα και στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς με αυτόματο κιβώτιο DDCT. Στα χέρια μας βρέθηκε η πλούσια εξοπλιστική έκδοση Limited κόστους 31.900 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει μία πλήρη σουίτα συστημάτων ασφαλείας (Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, Adaptive cruise control, Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης κ.ά.), καθώς και πληθώρα ανέσεων (αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, ασύρματη φόρτιση κινητού κ.ά.). Η βασική έκδοση Longitude κοστίζει 28.400 ευρώ και έχει οθόνη 8,4 ιντσών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εμφάνιση: Επιβλητικό και κλασάτο

Οι προσεγμένες αλλά διακριτικές αλλαγές στην εικόνα του ανανεωμένου Jeep Compass χαρίζουν ελαφρώς πιο μοντέρνα όψη στο μικρομεσαίο SUV. Σταθερή αξία είναι η χαρακτηριστική εμπρόσθια μάσκα της Jeep με τις 7 κάθετες γρίλιες και το δεδομένο επιβλητικό ύφος, ενώ δεν λείπουν οι crossover λεπτομέρειες (πλαστικές επενδύσεις στο κάτω μέρος, ράγες οροφής). Στο τετραγωνισμένο σχήμα βλέπουμε ακόμη ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, νέα φωτιστικά σώματα με χρήση full LED τεχνολογίας από τον βασικό εξοπλισμό, καθώς και νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών (προαιρετικές).

Εσωτερικό - Χώροι: Ποιοτικό, άνετο και πιο ψηφιακό

Κινητήρας - Κιβώτιο: Σβέλτος με «τσιμπημένη» κατανάλωση ελέω κιβωτίου

Οδική συμπεριφορά: Προβλέψιμο εντός πόλης, σταθερή αξία και off-road

Η γνώμη μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto