Δοκιμή: Audi Q8, με 3.000 κυβικά και άκρατη πολυτέλεια
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Audi Q8, με 3.000 κυβικά και άκρατη πολυτέλεια

18.544 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2024)

- Το πιο πολυτελές SUV της Audi
- Με κινητήρα V6 3.000 κυβικά & 340 άλογα
- Αερανάρτηση που μαλακώνει και σκληραίνει αυτόματα και αυξομειώνει το ύψος
- Εκλεκτή επιλογή με κόστος 115 χιλιάδες

Το πιο πολυτελές SUV της Audi

Το Audi Q8 είναι η ναυαρχίδα των SUV της Audi και η επιτομή της πολυτέλειας, του κύρους και της τεχνολογίας για την ίδια την εταιρεία. Μάλιστα, είναι εκπληκτικά «ψαγμένο» σε κάθε του λεπτομέρεια. Από την εμφάνιση, την ποιότητα και τα συστήματα που φέρει μέχρι και το «αποτύπωμά» του στο δρόμο το Q8 αποτελεί μια μαγική εικόνα με 5 μέτρα μήκος, 2μ. πλάτος και βάρος περίπου 2,2 τόνων.

Με κινητήρα V6 3.000 κυβικά & 340 άλογα

Μια εικόνα που συμπληρώνεται ιδανικά από έναν ανάλογο κινητήρα. Πρόκειται για έναν εξακύλινδρο σε διάταξη «V» τούρμπο κινητήρα, που δίνει κίνηση και στους 4 τροχούς. Βέβαια αυτό που λατρέψαμε είναι τα 3.000 κυβικά του, που πλέον σπάνια τα συναντάμε, αλλά μας έχουν λείψει. Μας έχει λείψει το γουργουρητό από το ρελαντί μέχρι το βρυχηθμό όταν πατάς τέρμα το γκάζι και αφήνεις τα 340 άλογα να καλπάσουν…


To Audi Q8 είναι η ναυαρχίδα των SUV της Audi και η επιτομή της πολυτέλειας, του κύρους και της τεχνολογίας για την ίδια την εταιρεία.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Audi Q8 είναι η ναυαρχίδα των SUV της Audi και η επιτομή της πολυτέλειας, του κύρους και της τεχνολογίας για την ίδια την εταιρεία.

Αερανάρτηση που μαλακώνει και σκληραίνει αυτόματα και αυξομειώνει το ύψος

Στα εξέχοντα χαρακτηριστικά του Q8 είναι το ολοκληρωμένο οδηγικό προφίλ, που είναι άνετο, δυναμικό και ασφαλές. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει και η προαιρετική sport αερανάρτηση (κόστος 1.500 ευρώ) που ρυθμίζει συνεχώς και ανεξάρτητα σε κάθε τροχό τον βαθμό απόσβεσης, αλλά και την απόσταση από το έδαφος ανάλογα με το φορτίο. Έτσι από τα 20,4 εκ. απόστασης από το έδαφος, στη sport λειτουργία χαμηλώνει κατά 4 εκ., στην Off-road ψηλώνει 5 εκ., ενώ διαθέτει και ειδική λειτουργία αν θέλετε να φορτώσετε το πορτ-μπαγκάζ που χαμηλώνει κατά 6,5 εκ..

Εκλεκτή επιλογή με κόστος 115 χιλιάδες

Το Audi Q8 είναι μια luxury επιλογή που απευθύνεται σε ένα στοχευμένο κοινό που έχει τη δυνατότητα να εκταμιεύσει ένα ποσό της τάξης των 100+ χιλιάδων για να αποκτήσει ένα πραγματικά ξεχωριστό αυτοκίνητο. Για την ακρίβεια 114.900 ευρώ, στην έκδοση με τον V6 βενζινοκινητήρα των 340 ίππων, το οποίο ωστόσο είναι σίγουρο πως θα αυξηθεί επιλέγοντας έξτρα στοιχεία, όπως η αερανάρτηση που αναφέραμε πριν ή η τετραδιεύθυνση από τον προαιρετικό εξοπλισμό. Ακόμα και ως leasing επιλογή απευθύνεται σε μεγαλοστελέχη που μπορούν να υποστηρίξουν την υψηλή μηνιαία δόση και τους φόρους που το συνοδεύουν.

Σελίδα 2Σχεδίαση - Εσωτερικό
Σελίδα 3Κινητήρας: Ταιριαστός στην κλάση και στο κύρος του Audi Q8
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: Κυρίαρχο στο δρόμο
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Μετρήσεις - Τεχνικά Χαρακτηριστικά
ford
NISSAN