• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
5 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Νέο CUPRA Formentor 1,5 TSI 150 PS

31.956 Επισκέψεις στο άρθρο (28/7/2021)

Με εμφάνιση που τα σπάει και ένα καλοστημένο σύνολο, η βασική έκδοση του Formentor είναι σπορτίφ και απολαυστική, ακόμα και χωρίς τα πολλά άλογα που μας έχει συνηθίσει η CUPRA.

Μπορεί να γνωρίσαμε την CUPRA ως το τμήμα βελτιώσεων της SEAT, ωστόσο εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί ως ανεξάρτητη υπό-μάρκα που ακολουθεί τη δική της στρατηγική με ειδίκευση φυσικά στις σπορ προτάσεις. Ποιός ο καλύτερος τρόπος λοιπόν να το βροντοφωνάξει αυτό, από το λανσάρισμα ενός νέου ολόδικού της μοντέλου, εντελώς διαφορετικό από τη γκάμα της μαμάς εταιρείας; Και μάλιστα ενός μοντέλου που έρχεται να σταθεί απέναντι -και- από τα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου στην καυτή κατηγορία των οικογενειακών SUV, όντας όχι μια GTI πρόταση όπως θα περίμενε κανείς.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


CUPRA με 150 ίππους γίνεται;

Ο μυώδης πρόβολος μπροστά, με τα αιχμηρά φώτα, τις έντονες γωνίες και φυσικά το λογότυπο της CUPRA είναι αυτό που θέλεις και περιμένεις από μια σπορ κατασκευή.

Ο μυώδης πρόβολος μπροστά, με τα αιχμηρά φώτα, τις έντονες γωνίες και φυσικά το λογότυπο της CUPRA είναι αυτό που θέλεις και περιμένεις από μια σπορ κατασκευή.

Ο λόγος για το Formentor το οποίο μπορεί να το γνωρίσαμε αρχικά στην σπορ έκδοση «VΖ» των 310 ίππων, ωστόσο βγαίνει και σε πιο «γήινες» και εμπορικές θα συμπληρώναμε, εκδόσεις από 150 ίππους.  Δε θα σας κρυφτούμε, όταν ακούσαμε τον αριθμό 150 ένα μικρό ξενέρωμα το νιώσαμε, αλλά από την άλλη φούντωσε και η περιέργειά μας να δούμε πως θα καταφέρει η ισπανική μπράντα να περάσει το DNA της σε ένα καθημερινό C-SUV. Από την άλλη βέβαια το βασικό Formentor με κόστος από 28.990 ευρώ ουσιαστικά ανοίγει το πιθανό πελατολόγιο της CUPRA, όντας πιο προσιτό οικονομικά ακόμα και αν αυτό σημαίνει εκπτώσεις σε διάφορους τομείς. Σίγουρα δεν είναι αμελητέο ποσό, ωστόσο πέρα από τη διαφορετικότητά του, είναι και πολύ πλούσια εξοπλισμένο με στοιχεία όπως 12άρα οθόνη αφής και τριζωνικό κλιματισμό.

Εμφάνιση: Αιχμηρή σχεδίαση που σε προδιαθέτει…
Από εμφάνιση πάντως το Formentor φωνάζει από μακριά CUPRA και όχι μόνο λόγω του επιβλητικού σήματος που δεσπόζει στο κέντρο της μάσκας, αλλά και της εντυπωσιακής σχεδίασης. Οι αθλητικές αναλογίες του με το κουπέ κόψιμο της οροφής, ο επιθετικός πρόβολος μπροστά, οι αιχμηρές γωνίες και οι τονισμένοι ώμοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται για ένα ακόμα συνηθισμένο καθημερινό C-SUV, αλλά για μια πιο ιδιαίτερη κατασκευή. Το ίδιο και στο πίσω μέρος, όπου κάτω από το μικρό παρμπρίζ εδράζει μια φωτιζόμενη φάσα που ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα, καθώς και οι απολήξεις της εξάτμισης. Αρέσει πολύ το Cupra γιατί καταφέρνει να ξεχωρίζει, όχι τόσο πετυχημένα όσο το C-HR για παράδειγμα, με την «έξω από το κουτί σχεδίασή του».

 

Επόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχετικές ειδήσεις