Πρώτη δοκιμή: CUPRA Formentor VZ με 245 PS
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρώτη δοκιμή: CUPRA Formentor VZ με 245 PS

40.624 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2022)

Η «καλή» υβριδική έκδοση του εντυπωσιακού CUPRA Formentor συνδυάζει τα 245 άλογα με εξαιρετική ισορροπία επιδόσεων, οικονομίας και ευχάριστης οδικής συμπεριφοράς.

Με γκάζια & καυτή εμφάνιση αλλά χωρίς να καίει!

Ξεχωρίζει και -κακά τα ψέματα- τραβάει τα βλέμματα το CUPRA Formentor. Με αιχμηρό μπροστινό μέρος, με λεπτομέρειες και… διαβολικό σήμα στο χρώμα του χαλκού, με πολλές ακμές, με τονισμένους ώμους και κουπέ στυλ στο τελείωμα της οροφής δε θα μπορούσε να μην είναι το πρώτο αυτόνομο μοντέλο της (σχεδόν) ανεξάρτητης σπορ μπράντας της SEAT. Μάλιστα με τις «πλάτες» της «μαμάς» SEAT, η CUPRA τυγχάνει πρόσβασης στα πάνω ράφια τεχνολογίας του ομίλου VW, στα οποία συναντάμε και την plug-in υβριδική τεχνολογία. Αυτήν την έκδοση λοιπόν του CUPRA Formentor δοκιμάζουμε στην Ελλάδα και μάλιστα στην πιο γαργαλιστική εκδοχή με τα 245 και όχι στη «βασική» με τα 204 άλογα. Και αν μέχρι σήμερα στο άκουσμα της λέξης υβριδικό αυτομάτως η οδηγική λίμπιντο έπεφτε στα ναδίρ, το Formentor έρχεται με διάθεση να σπάσει τις προκαταλήψεις.

Εξωτερικά πάντως τίποτα δεν προδίδει την υβριδική φύση του μοντέλου, εκτός από μια μικρή, αλλά σημαντική λεπτομέρεια: Το πορτάκι στο εμπρός αριστερό φτερό που κρύβει την πρίζα φόρτισης. Και από τιμή; Η συγκεκριμένη έκδοση με τα 245 άλογα κοστίζει 41.690 ευρώ και στην ονομασία της υπάρχει το VZ. Αυτό παραπέμπει στην ισπανική λέξη Veloz που σημαίνει «γρήγορα» για να χαρακτηρίσει την πιο ισχυρή έκδοση του υβριδικού CUPRA Formentor και η οποία διαθέτει (αλίμονο) κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Η βασική plug-in υβριδική έκδοση με τα 204 άλογα κοστίζει 38.690 ευρώ.


Γεμάτο μπρονζέ λεπτομέρειες είναι το αιχμηρό σε design αμάξωμα του υβριδικού CUPRA Formentor.

Γεμάτο μπρονζέ λεπτομέρειες είναι το αιχμηρό σε design αμάξωμα του υβριδικού CUPRA Formentor.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

VW LEASEPRO
RENAULT