Πρώτη δοκιμή: Ανανεωμένη Mercedes A 200
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρώτη δοκιμή: Ανανεωμένη Mercedes A 200

37.951 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2023)

Η αισθητική και τεχνολογική αναβάθμιση της A-Class συνοδεύτηκε και από τη χρήση ήπια υβριδικού συστήματος. Το best-seller premium γερμανικό μικρομεσαίο είναι στα καλύτερά του.

Το best seller premium έγινε και αυτό υβριδικό

Η τέταρτης γενιάς Mercedes A-Class τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε απλά να είναι το πιο μοσχοπουλημένο premium μοντέλο, αλλά οι πωλήσεις του στην ελληνική αγορά σημείωσαν επιτυχία και συνολικά στη μικρομεσαία κατηγορία πίσω από τη best-seller Toyota Corolla. Κομψότητα, τεχνολογία, ποιότητα, πρακτικότητα, το… «αστέρι» και λογική τιμή «από» αποτέλεσαν μερικά από τα πλεονέκτημα που εξασφάλισαν στην A-Class εμπορική επιτυχία (κυρίως σε εταιρικές πωλήσεις, αλλά και λιανική) ακόμα και υπό τις περίεργες οικονομικές συνθήκες της χώρα μας.


Η εξωτερική εμφάνιση της αναβαθμισμένης A-Class μπορεί να μη διαφέρει δραματικά από το προηγούμενο μοντέλο, αλλά οι μικρές αλλαγές πετυχαίνουν το σκοπό τους: «Φρεσκάρουν» την ήδη ελκυστική εμφάνιση της 4ης γενιάς Mercedes A-Class.

Η εξωτερική εμφάνιση της αναβαθμισμένης A-Class μπορεί να μη διαφέρει δραματικά από το προηγούμενο μοντέλο, αλλά οι μικρές αλλαγές πετυχαίνουν το σκοπό τους: «Φρεσκάρουν» την ήδη ελκυστική εμφάνιση της 4ης γενιάς Mercedes A-Class.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αυτό που έλειπε ήταν κυρίως η ήπια υβριδική τεχνολογία. Όπερ και εγένετο λοιπόν και με αφορμή το λανσάρισμα της ανανεωμένης τρέχουσας γενιάς της A-Class, η Mercedes βάζει το premium μικρομεσαίο της στο... ρεύμα της εποχής. Η σκέτη βενζίνη τέλος για την A-Class, με την ανανεωμένη γενιά να είναι πλέον διαθέσιμη μόνο σε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις βενζίνης και συμβατικού diesel. Τέλος όμως και οι αρχικές οικονομικότερες εκδόσεις, όπως η Α 160 και Α 180. Πλέον η πρώτη βενζινοκίνητη έκδοση είναι η Α 200 των 163 ίππων με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τιμή από… 39.990 ευρώ την οποία και θα περάσουμε από κόσκινο στο Auto Τρίτη Test Center. Η Α 200 και η plug-in Α 250 e είναι και oι μοναδικές εκδοχές με «μικρό» κινητήρα, αφού όλες οι υπόλοιπες βενζινοκίνητες και diesel εναλλακτικές είναι 2λιτρες, αυτόματες και κατά περίπτωση τετρακίνητες, με αποκορύφωμα τις εμβληματικές εκδόσεις Mercedes-AMG, Α 35 και Α 45 S. Να σημειώσουμε εδώ πως παράλληλα διατίθενται και η προ ανανέωσης A-Class και μάλιστα στις γνωστές προσιτές εκδόσεις με την τιμή για την Α 160 για παράδειγμα να ξεκινά από 22.400 ευρώ. Η προηγούμενη Α 200 ξεκινάει από 32.650 ευρώ με χειροκίνητο κιβώτιο όμως και χωρίς ελεύθερη είσοδο στον πράσινο δακτύλιο.

Με φρεσκαρισμένη εμφάνιση

Η εξωτερική εμφάνιση της αναβαθμισμένης A-Class μπορεί να μη διαφέρει δραματικά από το προηγούμενο μοντέλο, αλλά οι μικρές αλλαγές πετυχαίνουν το σκοπό τους: «Φρεσκάρουν» την ήδη ελκυστική εμφάνιση της 4ης γενιάς Mercedes A-Class. Μπροστά κυριαρχεί το καπό με κλίση προς τα εμπρός με τα δύο δυναμικά εξογκώματα, την απότομη «μύτη καρχαρία», τα νέα LED φώτα και την ανασχεδιασμένη μάσκα με το αστέρι. Τέσσερα νέα σχέδια ζαντών βάζουν επίσης το «λιθαράκι» τους στο φρεσκάρισμα, την ώρα που ο ανανεωμένος πίσω προφυλακτήρας και τα στάνταρ πίσω φώτα LED ολοκληρώνουν το αναβαθμισμένο σχεδιαστικό προφίλ του premium μικρομεσαίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
15.3 test electric
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel