Σχεδίαση: «Φάτε μάτια ψάρια»

7.016 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2024)
Όσο και υποκειμενική να είναι η κρίση για την εμφάνιση ενός αυτοκινήτου, η νέα Mercedes CLE είναι ένα από το ομορφότερα αυτοκίνητα στην αγορά.
2 Φωτογραφίες »

Όσο και υποκειμενική να είναι η κρίση για την εμφάνιση ενός αυτοκινήτου, η νέα Mercedes CLE είναι ένα από το ομορφότερα αυτοκίνητα στην αγορά.

«Φάτε μάτια ψάρια», που λέει και ο θυμόσοφος λαός. Το νέο κουπέ της Mercedes-Benz στοχεύει στους άνετους με τα οικονομικά τους, αυτό όμως δεν του στερεί το δικαίωμα να γοητεύει τους πάντες. Έστω τους περισσότερους.


Aλλωστε η luxury γερμανική φίρμα είναι μαστόρισσα στην υλοποίηση σαγηνευτικών, «παραδοσιακών» κουπέ. Ξέρεις αυτών με το 2πορτο αμάξωμα, τη sexy γραμμή οροφής και το πίσω καπό, που δεν ανοίγει μαζί με το τζάμι. Η Mercedes είχε και κουπέ/κάμπριο C-Class και κουπέ/κάμπριο E-Class. Με τη CLE είπε να απλουστεύσει λίγο τα πράγματα, αφού το νέο κουπέ (βγαίνει και κάμπριο) μπήκε κάπου ανάμεσα και κατάργησε τα δύο προαναφερθέντα μοντέλα.

Με μήκος 4.850 χιλιοστά, πλάτος 1.860 χιλιοστά και ύψος 1.428 χιλιοστά, η CLE μας συστήνεται σημαντικά μεγαλύτερη από την C-Class Coupe (+164 χλστ.), όπως και 15 χιλιοστά μακρύτερη από την Ε-Class Coupe. Το σημαντικό όμως είναι οι εξαιρετικές αναλογίες και οι σαγηνευτικές γραμμές της: Μακρύ μπροστινό καπό με ενσωματωμένα power domes και προοδευτική κλίση προς τα εμπρός («ρύγχος καρχαρία»), έντονα κεκλιμένο μπροστινό παρμπρίζ, μεγάλες πόρτες, «καυτή» γραμμή οροφής, τονισμένα καπούλια και αρμονικές καμπύλες.

Όσο και υποκειμενική να είναι η κρίση για την εμφάνιση ενός αυτοκινήτου, εικάζω πως δε θα είναι πολλοί αυτοί που δε θα συμφωνήσουν στο ότι η CLE είναι ένα από το ομορφότερα αυτοκίνητα στην αγορά. Η κομψότητα, ο δυναμισμός και οι σπορτίφ σχεδιαστικές προθέσεις περιπλέκονται μαεστρικά για ένα αποτέλεσμα, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μαγνητίσει το βλέμμα. Ειδικά με το προαιρετικό σπορ αισθητικό πακέτο με την υπογραφή της AMG.
 

Σελίδα 1Δοκιμή: Mercedes CLE 200 mHEV | Κουπέ «αστέρι» για… αρχόντους
Σελίδα 2Σχεδίαση: «Φάτε μάτια ψάρια»
Σελίδα 3Εσωτερικό-Χώροι: High-tech πολυτέλεια για 2+2
Σελίδα 4Κινητήρας-Κατανάλωση: Ζωντανές επιδόσεις, συγκρατημένη κατανάλωση
Σελίδα 5Στο δρόμο: Με σπορτίφ διαθέσεις
Σελίδα 6Η γνώμη μας
Σελίδα 7Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
SEAT TESTIMONIAL 1
OPEL