Δοκιμή: Αυτόματο Nissan Micra
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Αυτόματο Nissan Micra

22.183 Επισκέψεις στο άρθρο (4/10/2019)

Είναι CVT, αλλά είναι σα να μην είναι: Χάρη στο νέο Xtronic CVT αυτόματο κιβώτιο, που κάνει τη διαφορά στα κιβώτια του είδους, το Nissan Micra μετατρέπεται σε ένα μικρό δαίμονα ευελιξίας και ευχρηστίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

What is new
 -Xtronic κιβώτιο
 -Mε 100 άλογα 
 -Καίει 6,8 λτ./100 χλμ.
 -Από 15.350 ευρώ

Η νέα γκάμα κινητήρων του Nissan Micra συνοδεύτηκε και από την προσθήκη ενός νέου αυτόματου κιβωτίου τύπου CVT (Continuously Variable Transmission ή συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης), το οποίο η ιαπωνική φίρμα ονομάζει Xtronic. Και κάπου εδώ οι περισσότεροι θα ανασύρουν από το μυαλό αρνητικές κριτικές για τον συγκεκριμένο τύπο αυτόματου κιβωτίου, που δίνει την αίσθηση συνεχούς πατιναρίσματος και έντονου βουητού στην επιτάχυνση στην προσπάθεια του να διατηρήσει τις στροφές του κινητήρα στη βέλτιστη περιοχή, που επιβάλλουν οι συνθήκες. Η Nissan όμως έκανε τη διαφορά εφαρμόζοντας στο Xtronic την τεχνολογία D-Star, η οποία υπολογίζει και εφαρμόζει την ιδεατή «σχέση» μετάδοσης για την προσφορά ομαλής επιτάχυνσης, αλλά και εναλλαγών «σχέσεων». Η Nissan υπόσχεται πιο αθόρυβη λειτουργία στην έντονη επιτάχυνση με σταδιακές αλλαγές σχέσεων, καλύτερη αμεσότητα και βελτιωμένη οικονομία καυσίμου σε σχέση με τα παραδοσιακά κιβώτιο τύπου CVT. Τι γίνεται όμως στην πράξη;

Aπό 15.350 ευρώ
To Nissan Micra με το αυτόματο κιβώτιο Xtronic είναι διαθέσιμο μόνο με το νέο 1.000άρι IG-T κινητήρα των 100 ίππων και τιμή 15.350 στη βασική έκδοση Energy. H αντίστοιχη έκδοση κινητήρα και εξοπλισμού με το 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο κοστίζει 14.290 ευρώ, πράγμα που σημαίνει πως το Xtronic κιβώτιο θα «βγει» στα 1.060 επιπλέον.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center