Η νέα γενιά του Peugeot Expert είναι ίσως ένα από τα πιο δραστικά αναβαθμισμένα ελαφρά επαγγελματικά των τελευταίων ετών.

Η νέα γενιά του Peugeot Expert είναι ίσως ένα από τα πιο δραστικά αναβαθμισμένα ελαφρά επαγγελματικά των τελευταίων ετών.

Δοκιμή: Peugeot Expert

6.356 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2016)

Με εξαιρετική σχέση τιμής – αξίας, κομψή σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, άνετους χώρους για επιβάτες και φορτίο, αποδοτικούς κινητήρες τεχνολογίας Euro6 και δυνατότητα μεταφοράς φορτίων με βάρος άνω του 1,0t., το νέο Expert θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία των ελαφρών Van.

Mια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες ελαφρών επαγγελματικών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι αυτή των ελαφρών Van ενώ αντίστοιχα, μια από τις εταιρείες με τις υψηλότερες βλέψεις στην αύξηση των πωλήσεων στην πανευρωπαϊκή αγορά των LCVs, είναι η Peugeot Professionnel.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι, ο Όμιλος PSA (Peugeot – Citroen) αναμένεται να παρουσιάσει συνολικά 8 νέα ελαφρά επαγγελματικά μέσα στην επόμενη 5ετία (έως το 2021), ακόμη και Pick-Up(!), με στόχο των τριπλασιασμό των πωλήσεων του!  Με αυτά τα δεδομένα, η δημιουργία του νέου Peugeot Expert, ενός ριζικά τροποποιημένου μοντέλου για την κατηγορία των ελαφρών Van, δεν είναι μια ακόμη προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων σε μια –ιδιαίτερα ανταγωνιστική- κατηγορία οχημάτων, αλλά μια επιθετική κίνησης στρατηγικής που στόχο έχει να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα μερίδια αγοράς και στη χώρα μας. Στη θεωρία φυσικά, όλα φαντάζουν αρκετά απλά σε αρκετές περιπτώσεις. Τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα;

Ριζική ανανέωση σε όλους τους τομείς
Η νέα γενιά του Peugeot Expert είναι ίσως ένα από τα πιο δραστικά αναβαθμισμένα ελαφρά επαγγελματικά των τελευταίων ετών καθώς, πέραν των ισχυρότερων, πιο οικονομικών και με μικρότερο κόστος χρήσης και συντήρησης κινητήρων της, βασίζεται σε ένα εντελώς νέο πάτωμα, την πλατφόρμα «EMP2» που χρησιμοποιείται και από αρκετά επιβατικά μοντέλα της γκάμας (βλέπε το νέο 308). Παράλληλα, οι μειωμένες διαστάσεις του αμαξώματος ενισχύουν την ευελιξία του, χωρίς αντίστοιχο… αντίκτυπο στις μεταφορικές δυνατότητες, οι οποίες έχουν μάλιστα αυξηθεί! Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι σαφέστατα εμπλουτισμένος, ο αεροδυναμικός συντελεστής έχει βελτιωθεί, η σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού έχει βελτιωθεί άρδην ενώ, σημαντικά μειωμένο είναι και το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας του οχήματος.


Επιπρόσθετα, η γκάμα εκδόσεων είναι πληρέστατη, περιλαμβάνοντας τρία μήκη αμαξώματος, υπάρχουν έξυπνες λύσεις σε ότι αφορά στη εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων τόσο στην καμπίνα όσο και στον χώρο φόρτωσης ενώ και το ωφέλιμο φορτίο έχει αυξηθεί σημαντικά.
Τέλος, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε για ακόμη μια φορά, επί ελληνικού εδάφους πλέον, το νέο Experrt επιδεικνύει μια εξαιρετική οδική συμπεριφορά τόσο εντός της πόλης όσο και στον αυτοκινητόδρομο… Χρειάζεστε περισσότερα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto