9 φωτογραφίες »

Το Arona διαθέτει προσεγμένη κύλιση και καλή άνεση από πλευράς ανάρτησης, ενώ σε πίεση θα αποκαλύψει την σπορτίφ πλευρά του, όντας ένα από τα οδηγοκεντρικά και ευχάριστα SUV.

Οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

19.647 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2021)

Στο δρόμο: Με μπρίο και άνεση
Στο δρόμο το Arona δείχνει αρκετά ώριμο, με πολύ προσεγμένη κύλιση και πολύ καλή άνεση από πλευράς ανάρτησης. Δεν φέρνει πολύ θόρυβο από την άσφαλτο –ακόμα και κακή-, περνά με άνεση πάνω από λακκούβες και γενικά έχει έναν πιο πολιτισμένο χαρακτήρα στις αστικές του υποχρεώσεις. Βγαίνοντας παραέξω θα αποκαλύψει την σπορτίφ πλευρά του, όντας ένα από τα οδηγοκεντρικά και ευχάριστα SUV, με ανάλαφρο πάτημα και σύστημα διεύθυνσης που μεταφέρει με ακρίβεια τις εντολές του οδηγού του στο δρόμο. Το κράτημα είναι καλό – ειδικά η πλευρική πρόσφυση- και η υποστροφή έρχεται πολύ φυσιολογικά και προοδευτικά, ενώ παρά τα 190 χλστ. απόστασης από το έδαφος, έχει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι πιο χαμηλά, αφού οι κλίσεις λάμπουν δια της απουσίας τους. Η καλή απόσταση από το έδαφος θα ευνοήσει τις off-road διαδρομές και επειδή αυτές οι εξορμήσεις απαιτούν παρέα, η ευρύχωρη καμπίνα θα φιλοξενήσει ακόμα και 5 ενήλικους, μαζί με τις αποσκευές τους χάρη στο πορτ-μπαγκάζ των 400 λτ.. 

Η γνώμη μας 
Το SEAT Arona των 110 ίππων είναι ένα πλήρες B-SUV, με αρκετά νεανικό χαρακτήρα και κύριο προσόν του την οδηγική συμπεριφορά και αίσθηση, ενώ παράλληλα διαθέτει αρκετά ανταγωνιστική τιμή. 

+ Εμφάνιση, ποιότητα, οδική συμπεριφορά και αίσθηση, χώροι, δεν πληρώνει τέλη
- Ραθυμία κινητήρα σε χαμηλές στροφές, θόρυβος κινητήρα

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

test center
SEAT