• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το SEAT Leon Sc της δοκιμής είχε τον 1,4 TSI κινητήρα με τους 122 ίππους το οποίο στην έκδοση Style στοιχίζει 15.890 ευρώ (με απόσυρση και προσφορά).

Με μειωμένο κατά 35 χλστ. μεταξόνιο σε σχέση με το 5θυρο, τονισμένους ώμους, και μεγαλύτερη κλίσης οροφής, το Leon SC να δείχνει δυναμικό.

Τραβάει γερά, προσφέρεις ζωντανές επιδόσεις και είναι οικονομικός ο 1,4 TSI των 122 ίππων.

Θα το θέλαμε λιγότερο μουντό και με περισσότερες σπορτίφ πινελιές, το εσωτερικό όμως του Leon SC είναι ποιοτικό, εργονομικό και πλούσια εξοπλισμένο.

Η οθόνη αφής στο ταμπλό δίνει μια hi-tech αίσθηση.

Με το Σύστημα SEAT Drive Profile είναι δυνατή η εναλλαγή των οδηγικών στιλ (normal, eco, sport και individual).

Χάρη και στη σφιχτή ανάρτηση της έκδοσης FR, το Leon SC είναι ικανό στο δρόμο και αναδίδει τη σπορ αίσθηση, που περιμένεις.

Δοκιμή: SEAT Leon SC 1,4 TSI 122PS FR

26.520 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/7/2013

Χρειάστηκε να περάσουν δυο γενιές και σχεδόν 15 χρόνια για να βρει τρίθυρη, Sports Coupe, έκδοση το SΕΑΤ Leon. Μαζί της ήρθε και η σπορτίφ εσάνς, που ανέκαθεν χαρακτήριζε το Leon και που έδειξε να παραμερίζει η πεντάθυρη, σύγχρονη, εκδοχή του.

 
Ανέκαθεν το SEAT Leon χαρακτηριζόταν από τις σπορ διαθέσεις του, τουλάχιστον μέχρι την έλευση της τρίτης γενιάς μιας και δοκιμάζοντάς την διαπιστώσαμε πως είχε αμβλύνει κάπως τα δυναμικά χαρακτηριστικά της. Τις όποιες απορίες μας ήρθε να καλύψει η δοκιμή της νέας τρίθυρης έκδοσης του SEAT Leon, που για πρώτη φορά στην ιστορία του μικρομεσαίου ισπανικού μοντέλου, είναι διαθέσιμη στο αγοραστικό κοινό. 


Διαφέρει και αρέσει
Το Leon SC δείχνει πιο compact, πιο στιβαρό και πιο δυναμικό σε σχέση με το 5θυρο και συγχρόνως θυμίζει κάτι από κουπέ, χάρη στους τονισμένους ώμους στο πίσω μέρος, αλλά κυρίως λόγω του ότι η έχει χαμηλώσει κατά 15 χλστ. και η κλίση της είναι πιο έντονη κατά 18,5 μοίρες. Παράλληλα η πίσω κολώνα είναι πιο κεκλιμένη κατά 19 μοίρες.  Όλα αυτά δεν είναι απαρατήρητα και το Leon SC τραβάει το βλέμμα, όντας πραγματικά κάτι παραπάνω από ένα πεντάθυρο με μείον 2 πόρτες πίσω. 

Aλλωστε, υπάρχουν και ουσιαστικές αλλαγές για να το τονίσουν αυτό, όπως το μειωμένο κατά 35 χλστ. μεταξόνιο και το συνολικό μήκος, που πλέον είναι στα 4.230 χλστ. Στην όμορφη εικόνα του αυτοκινήτου συμβάλουν και τα στάνταρ LED φώτα εμπρός και πίσω.

Tags: SEAT, SEAT LEON
 

ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ