7 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε το αυτόματο Skoda Kamiq με τον 1.500άρη TSI των 150 ίππων και το αυτόματο DSG κιβώτιο.

Δοκιμή: Αυτόματο Skoda Kamiq με 150 PS

75.525 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2021)

Ο 1,5 TSI των 150 ίππων σε συνδυασμό με το DSG7 αποδεικνύεται ο καλύτερος συνδυασμός στην γκάμα του Skoda Kamiq μέχρι στιγμής. Διαβάστε το γιατί.

What is new
- 1,5 TSI 150 PS με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων
- Καίει 7,3 λτ./100 χλμ.
- Κοστίζει 21.890 ευρώ

Στην πρώτη μας επαφή με το Skoda Kamiq στο εξωτερικό, εκεί στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2019, είχαμε πει πως ο 1,0 TSI θα αποτελέσει μάλλον τη δημοφιλέστερη επιλογή της ελληνικής αγοράς. Πέσαμε έξω μάλλον αν κρίνουμε από τις inside πληροφορίες που μας έρχονται, αλλά και από την ίδια δοκιμή του μοντέλου που διαβάζετε εδώ.

Αρχικά, λοιπόν, να πούμε πως η ελληνική αντιπροσωπεία αποφάσισε να εισάγει τον 1,5 TSI κινητήρα των 150 PS μόνο με αυτόματο κιβώτιο, κάτι που σχολιάζουμε θετικά παρατηρώντας τον τιμοκατάλογο και την τιμή εκκίνησης (21.890 ευρώ). Έπειτα, ο εν λόγω κινητήρας στο άκουσμα και μόνο πείθει τον Έλληνα αγοραστή που είναι δύσπιστος στους μικρούς κυβισμούς κινητήρες, ενώ τρίτον -και στην πράξη- είναι γεμάτος στην λειτουργία, εξασφαλίζει καλές επιδόσεις και δεν ξεφεύγει σε κατανάλωση. Πιο αναλυτικά, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 8,4 δλ. νούμερο καλό για την κατηγορία, ενώ οι ρεπρίζ 60-100 και 80-120 χλμ./ώρα σε 4,3 και 5,5 δλ. αντίστοιχα. Επιπλέον, το σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων δουλεύει άριστα γιατί και δεν καταλαβαίνεις πότε απ-ενεργοποιείται, και συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης (ταξιδεύεις στην εθνική με μέση κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ. ή λιγότερο), ενώ τέλος, κανένα παράπονο δεν έχουμε από την γραμμικότητα και τη χροιά του. Γενικά, επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, ο συνδυασμός 1,5 TSI με DSG7 αναδεικνύει το τσέχικο μοντέλο και μας αρέσει αρκετά.

Διαβάστε ακόμη: Πρώτη δοκιμή του νέου Skoda Kamiq 1.0 TSI 116 PS

Κατά τα άλλα, οι υπόλοιπες πτυχές του Skoda Kamiq μας είναι ήδη γνωστές από τις εκδόσεις που έχουμε δοκιμάσει. Εν συντομία, το εσωτερικό είναι ποιοτικό και μοντέρνο χάρη και στο καινούργιο infotainment, οι χώροι και η πρακτικότητα αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (ok, θα μπορούσε να υπάρχει ένα πίσω συρόμενο κάθισμα), ενώ η οδική συμπεριφορά στην προκειμένη περίπτωση έχει έντονα τα σβέλτα χαρακτηριστικά χωρίς να χάνει σε άνεση.

Η άποψή μας
Δυνατός συνδυασμός ο 1,5 TSI των 150 ίππων  με το αυτόματο κιβώτιο και μάλιστα σε τιμή που για B-SUV είναι πλέον λογική. Με 21.500 ευρώ έχεις ένα μοντέλο με αυτόματο κιβώτιο, καλές επιδόσεις, χώρους και ολοκληρωμένη οδική συμπεριφορά.

Σχολιάστε
Διαβάστε περισσότερα για το SKODA KAMIQ