3 φωτογραφίες »

Δυσοίωνο το μέλλον για το VW Passat

4.079 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2020)

H Volkswagen λέγεται πως έχει αποφασίσει να σταματήσει την παραγωγή του Passat ώστε να το εκμεταλλευτεί ένα άλλο σεντάν του ομίλου.


H Volkswagen σχεδίαζε να μεταφέρει την παραγωγή του Passat από το Emden της Γερμανίας στο νέο εργοστάσιο της φίρμας στην Τουρκία, από τότε όμως που τα πλάνα αυτά ακυρώθηκαν, η εταιρεία υποχρεώθηκε να επενδύσει στο εργοστάσιο που διατηρεί στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας για να φιλοξενήσει την παραγωγή του γερμανικού σεντάν το 2023.

Νέα δημοσιεύματα ωστόσο αναφέρουν πως η VW έχει αποφασίσει να μην μετακινήσει τελικά την παραγωγή του Passat αλλά να την διακόψει πλήρως το 2023 με σκοπό να γίνει μεγαλύτερος χώρος στον όμιλο για την Skoda Superb που προσφέρει περισσότερη πρακτικότητα και ευρυχωρία ενώ, ειδικά τα προηγούμενα χρόνια, ήταν αρκετά φθηνότερη από γερμανικό σεντάν.

Γίνεται επίσης λόγος πως η επόμενης γενιάς Superb θα βάλει ως στόχο να προσελκύσει πελάτες από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, όπου τα σεντάν συνεχίζουν να είναι αρκετά δημοφιλή, ενώ το Passat σε έκδοση wagon θα συνεχίσει να πωλείται με στόχο κυρίως την δυτική Ευρώπη.

Η προσοχή της VW είναι γνωστό πως έχει στραφεί προς τα SUV και την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μάλιστα, υπάρχουν ήδη φήμες, πως εκτός από το Passat, υπάρχουν σκέψεις και το Arteon δεν θα έχει κάποιον διάδοχο…
 

Hyundai
vw