Έβαλε καλύμματα φρεατίων αντί για τροχούς (+vid)

2.697 Επισκέψεις στο άρθρο (11/7/2019)

Αυτό είναι το νέο τεστ που επιχείρησε Ρώσος μηχανικός πάνω σε Lada 2018. Δούλεψε το πείραμα;


Δεν έχει προηγούμενο το νέο εγχείρημα που έφερε εις πέρας ο γνωστός Ρώσος μηχανικός του Υoutube καναλιού με την ονομασία Garage 54 αφού αυτό που σκέφτηκε πάλι να δοκιμάσει ξεπερνά τα όρια κάθε φαντασίας.

Τι έκανε αυτή την φορά ο Ρώσος; Έχοντας για μια ακόμη φορά θύμα ένα Lada 2108, αποφάσισε να αντικαταστήσει τα ζαντολάστιχά του με καπάκια από φρεάτια του δικτύου αποχέτευσης για να δει πως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στην θέση τους κάνοντας φυσικά πρώτα τις απαραίτητες μετατροπές. Ο ίδιος αναφέρει ότι δέχθηκε πολλά αιτήματα από τους φίλους του καναλιού για να δοκιμάσει κάτι τέτοιο ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι δεν έκλεψε τα καπάκια από τους δρόμους αλλά τα πλήρωσε ο ίδιος από την τσέπη του. Αν θέλουμε τον πιστεύουμε…

Στην πράξη, το Lada με τα σιδερένια καπάκια τα καταφέρνει αρκετά καλά τόσο στις στροφές όσο και σε λίγο πιο υψηλή ταχύτητα, ωστόσο δεν απεδείχθη καλό στο φρενάρισμα και στο μαλακό οδόστρωμα αφού λόγω του μικρού πλάτους του «πέλματος», το 2108 βυθιζόταν. Περιέργως, μετά το τέλος των εξαντλητικών τεστ, το Lada δεν υπέστη κάποια σοβαρή ζημιά στους άξονες του.

Δείτε το video.

Hyundai
vw