Την επίσημη αποκάλυψη του νέου της concept έκανε στο Auto Show της Νέας Υόρκης, η Volkswagen, παρουσιάζοντας το Atlas Cross Sport.

Το πρωτότυπο πρόκειται για ένα νέο SUV, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί στις ΗΠΑ το επόμενο έτος και είναι μια πενταθέσια έκδοση του επταθέσιου Atlas.

Στο εσωτερικό διαθέτει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών.

Έδειξε το Atlas Cross Sport concept η VW

3.053 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2018)

Την επίσημη αποκάλυψη του νέου της concept έκανε στο Auto Show της Νέας Υόρκης, η Volkswagen, παρουσιάζοντας το Atlas Cross Sport.

Το πρωτότυπο πρόκειται για ένα νέο SUV, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί στις ΗΠΑ το επόμενο έτος και είναι μια πενταθέσια έκδοση του επταθέσιου Atlas, που διατίθεται ήδη στην συγκεκριμένη αγορά, ωστόσο έχει πιο σπορ εξωτερική εμφάνιση, φέροντας μια νέα εμπρόσθια όψη και νέους προβολείς LED, οι οποίοι ενώνονται μεταξύ τους μέσω της φωτισμένης γρίλιας.
 
Από κει και πέρα άλλες  στυλιστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν τα μυώδη φτερά, τις μεγάλες ζάντες 22 ιντσών, αλλά και τα λογότυπα της εταιρείας τα οποία τόσο στο μπροστά όσο και το πίσω μέρος είναι φωτισμένα, ενώ σε ότι αφορά τις συνολικές διαστάσεις το μικρότερο Atlas έχει μήκος 4.846 χιλιοστά, ύψος 1.734 χιλιοστά και πλάτος 2.029 χιλιοστά.
Στο εσωτερικό διαθέτει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και ένα σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας που φιλοξενείται σε μία οθόνη αφής 10,1 ιντσών, ενώ υπάρχει και μία τρίτη οθόνη που παρέχει πρόσβαση στις ρυθμίσεις κλιματισμού.
 
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα η φίρμα αναφέρει πως κάτω από το καπό βρίσκεται ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από έναν κινητήρα V6 3.6 λίτρων, δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και ένα πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου 18 kWh. Αυτό επιτρέπει στο crossover να παράγει συνολική μέγιστη ισχύ 355 ίππων, ενώ η Volkswagen λέει ότι αυτό θα επιτρέψει στο μοντέλο να κάνει τα 0-96 χλμ./ώρα σε σε 5,4 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα τα 209 χλμ./ώρα.
 
Επιπλέον η εταιρεία υπαινίσσεται τη δυνατότητα κατασκευής μιας παραδοσιακής υβριδικής έκδοσης που θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης αλλά θα υιοθετεί μικρότερη μπαταρία που θα έχει την ισχύ 310 ίππων.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως όταν κατασκευαστεί το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται στη πλατφόρμα MQB και υπεύθυνο θα είναι το εργοστάσιο στην Chattanooga του Tennessee.   

Toyota
moto