Το Discovery SVX.

«Έφαγε άκυρο» και το Discovery SVX

2.976 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2019)

Mετά το άδοξο τέλος του Range Rover SV Coupe, η Land Rover αποφάσισε να μην βάλει σε παραγωγή ούτε το Discovery SVX που είχε προαναγγείλει.

Mε την Jaguar Land Rover να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η εταιρεία προσπαθεί πλέον να βάλει προτεραιότητες και να μειώσει την γκάμα μοντέλων της, προσβλέποντας σε κέρδη στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες, έγινε γνωστό πως η Land Rover έκοψε από την γραμμή παραγωγής το Range Rover SV Coupe πριν αυτό καταφέρει να σημειώσει έστω και μια ταξινόμηση και τώρα η βρετανική εταιρεία που βρίσκεται στα χέρια της ινδικής Τata Motors, φαίνεται πως δεν πρόκειται να βάλει σε παραγωγή ούτε το Discovery SVX, παρά το γεγονός ότι η ίδια η φίρμα είχε προαναγγείλει το λανσάρισμα του.
 
Συγκεκριμένα, η Land Rover είχε παρουσιάσει το Discovery SXV ως concept κάτω από το όνομα Disco στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017 ισχυριζόμενη πως η έκδοση παραγωγής θα λανσαριστεί στα τέλη του 2018. Πλέον, και ενώ είμαστε στα μέσα του Φεβρουαρίου, η μάρκα επιβεβαίωσε πως η παραγωγή του Discovery SVX δεν θα πραγματοποιηθεί.

Υπενθυμίζουμε πως το Disco concept εξοπλιζόταν με τον γνωστό V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της μάρκας χωρητικότητας 5,0 λίτρων που μέχρι και αυτή την στιγμή δεν είναι διαθέσιμος στην υπόλοιπη γκάμα κινητήρων του Discovery.
 

2 NEW MONTELS
SUV