• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το iOS 11 θα λανσαριστεί σαν δωρεάν αναβάθμιση για το iPhone 5s και τα νεότερα από αυτό κινητά της Apple.

Εφαρμογή που σώζει ζωές

1.556 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/6/2017

Πιστεύεις ότι είσαι κολλημένος με το κινητό σου τηλέφωνο ενώ οδηγάς; H Αpple ετοίμασε μια εφαρμογή για να μην σε απασχολεί το κινητό σου όταν βρίσκεται πίσω απο το τιμόνι.

 
Δεν μπορείς να σταματήσεις να κοιτάς τα μηνύματα σου, τις ειδοποιήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να απαντάς σε τηλεφωνήματα ενώ οδηγείς. Η Apple σου δίνει την λύση με την εφαρμογή «Do Not Disturb While Driving».

Όπως ανακοινώθηκε χτες στην συνεδρίαση της Apple το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα λανσαριστεί αυτό το φθινόπωρο στο σύστημα iOS 11 για τα iPhone και τα iPad. H εφαρμογή αυτή θα ενεργοποιείται όταν το κινητό καταλάβει ότι ο ιδιοκτήτης του είναι στο αυτοκίνητο και δεν χρησιμοποιεί το Αpple Car play. Θα απενεργοποιεί τις ειδοποιήσεις και θα έχει ακόμα την δυνατότητα να στέλνει αυτόματα μηνύματα στους αποστολείς που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον οδηγό αναφέροντας ότι ο ιδιοκτήτης του οδηγεί.
 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η εφαρμογή θα αξιοποιεί τις πληροφορίες από κοντινά δίκτυα wi-fi για να αποφασίζει αν το τηλέφωνο βρίσκεται σε αυτοκίνητο που κινείται. Φυσικά, ο οδηγός ή οι επιβάτες θα έχουν την δυνατότητα να απενεργοποιούν χειροκίνητα την εφαρμογή αν το θελήσουν.

Πολλά από τα νέα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με συστήματα Αpple CarPlay και Αndroid Auto που δίνουν την δυνατότητα στον οδηγό να χρησιμοποιεί το κινητό του μέσω φωνητικών εντολών.

Το iOS 11 θα λανσαριστεί σαν δωρεάν αναβάθμιση για το iPhone 5s και τα νεότερα από αυτό κινητά της Apple.