Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός σχεδιαστής της Lamborghini Marcello Gandini

2.003 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2024)
Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός σχεδιαστής της Lamborghini Marcello Gandini
2 Φωτογραφίες »

- Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών
- Από τις πιο γνωστές δημιουργίες του ήταν η Lamborghini Countach
- Δημιούργησε τα πιο διάσημα σχέδιά του από το 1960 έως το 1980
- Δεν περιορίστηκε στη σχεδίαση πολυτελών αυτοκινήτων καθώς σχεδίασε μοντέλα όπως το VW Polo και το Fiat 132

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών

Ο θρυλικός σχεδιαστής αυτοκινήτων Marcello Gandini, ο οποίος διαμόρφωσε μερικά από τα πιο γνωστά μοντέλα όλων των εποχών, έφυγε από τη ζωή εχθές σε ηλικία 85 ετών.

Από τις πιο γνωστές δημιουργίες του ήταν η Lamborghini Countach

Ο Gandini γεννήθηκε στο Τορίνο και ήταν περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του με τη Lamborghini, αφού υπεύθυνος για το σχεδιασμό αυτοκινήτων όπως η Miura και το Diablo. Αναμφισβήτητα όμως μια από τις πιο γνωστές δημιουργίες του ήταν η Lamborghini Countach, με την αεροδυναμική σφηνοειδή σιλουέτα της να αποτελεί σήμα κατατεθέν του Ιταλού σχεδιαστή.

Δημιούργησε τα πιο διάσημα σχέδιά του από το 1960 έως το 1980

Ο Ιταλός δημιούργησε τα πιο διάσημα σχέδιά του ενώ εργαζόταν στον ιταλικό οίκο σχεδίασης Bertone από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 έως το 1980, φιλοτεχνώντας για λογαριασμό του θρυλικά αυτοκίνητα όπως η Alfa Romeo Montreal, η Maserati Khamsin και η Ferrari 308 GT4. Ήταν επίσης ο σχεδιαστής πίσω από την Lancia Stratos και την Bugatti EB110.

- Δεν περιορίστηκε στη σχεδίαση πολυτελών αυτοκινήτων καθώς σχεδίασε μοντέλα όπως το VW Polo και το Fiat 132

Ο Gandini αργότερα στην καριέρα του απομακρύνθηκε από τον οίκο Bertone και συνεργάστηκε την δεκαετία του 1990 με εταιρείες όπως η Citroen και η Renault. Ο Ιταλός σχεδιαστής δεν περιορίστηκε στο σχεδιασμό ακριβών και υπερπολυτελών αυτοκινήτων καθώς στη διάρκεια της καριέρας του σχεδίασε μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα του περασμένου αιώνα όπως το αρχικό Volkswagen Polo, το Fiat 132, το Renault 5 Turbo και την υπέροχη Citroen BX.
Επιπλέον, μεταξύ των τελευταίων αυτοκινήτων που δημιούργησε ήταν το Stola S86 Diamante, ενώ το 2017 συνεργάστηκε με την TaTa Motors για να δημιουργήσει το TaMo Racemo, ένα πρωτότυπο σπορ αυτοκινήτου που παρουσιάστηκε στην 87η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.  
Τέλος, τον Ιανουάριο που μας πέρασε, ο Gandini έλαβε το τιμητικό πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Τορίνο.

TI LINGLONG AGORAZO
skoda