O Lee Iacocca κατά την παρουσίαση του Plymouth Voyager.

«Έφυγε» σε ηλικία 94 ετών ο Lee Iacocca

1.952 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2019)

Φτωχότερος είναι από σήμερα ο χώρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο νονός της Ford Mustang και εμβληματική μορφή της Chrysler, Lee Iacocca έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Τα δυσάρεστα νέα έγιναν γνωστά σήμερα το πρωί και λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκαν από την κόρη του εκλιπόντος, ο οποίος έδινε για χρόνια μεγάλη μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον. Ο Iacocca έφυγε πλήρης ημερών στο σπίτι του στο Bel Air της Καλιφόρνια, μπαίνοντας έτσι τέλος σε μία σπουδαία πορεία την οποία διάνυσε.
 
Μάλιστα η ιστορία γράφει πως ο Lee Iacocca αποτέλεσε την «κινητήρια δύναμη» για να έρθει στη ζωή η πρώτη Ford Mustang, η πορεία της οποίας μέχρι και σήμερα τον δικαιώνει για την προ πολλών ετών επιμονή του. Μπορεί ο Iacocca να πρόσφερε σημαντικά στη Ford, ωστόσο η μάρκα με την οποία συνδέθηκε είναι η Chrysler, της οποίας αποτέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, μέχρι να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα από το χώρο το 1992.
 
Εκτός της λαμπερής Mustang, ο Lee Iacocca έπαιξε σημαντικό ρόλο και στον ερχομό και άλλων μοντέλων που απασχόλησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τα minivans, Dodge Caravan και Plymouth Voyager αλλά και το Dodge Aries, το Chrysler LeBaron, το Dodge 400 και το Plymouth Reliant.
 
Στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles εξέδωσε ένα σχετικό δελτίο τύπου αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ο Lee Iacocca «ήταν ένας από τους μεγάλους ηγέτες της εταιρείας αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας στο σύνολό της. Επίσης έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνία των ΗΠΑ, ως επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος».  

Hyundai
4green