Hyundai Ioniq 5 Robotaxi: Αρίστευσε σε εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

1.889 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2024)
Hyundai Ioniq 5 Robotaxi: Αρίστευσε σε εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης
2 Φωτογραφίες »

- Εξετάσεις στο Las Vegas υπό την εποπτεία εξεταστή
- Το Ioniq 5 εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός ατόμου με αναπηρία
- Αρίστευσε στις δοκιμασίες το Hyundai Ioniq 5
- Ο κόσμος στις ΗΠΑ δεν έχει αποδεχθεί ακόμη την αυτόνομη οδήγηση

Εξετάσεις στο Las Vegas υπό την εποπτεία εξεταστή

Η Ηyundai δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί το IONIQ 5. Το ηλεκτρικό και συνάμα αυτόνομο μοντέλο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις  με σκοπό την απόκτηση διπλώματος  οδήγησης στις ΗΠΑ. Οι εξετάσεις έλαβαν χώρα στο Las Vegas και στα πλαίσια της προωθητικής ενέργειας του συγκεκριμένου μοντέλου. Τη διαδικασία κι εποπτεία των εξετάσεων ανέλαβε η Kandice Jones, μια γυναίκα με επαγγελματική εμπειρία ως εξεταστής άνω των 25 ετών, όπως δηλώνει και στο βίντεο.

Το Ioniq 5 εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός ατόμου με αναπηρία

Το βίντεο ξεκινά με την Pearl Outlaw και την μητέρα της. Η Outlaw αναφέρει πως έχει εξαιρετικά περιορισμένη όραση και εξαιτίας της κατάστασής της, αδυνατεί να δώσει εξετάσεις για την λήψη διπλώματος οδήγησης. Ακόμη, μας τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε καθημερινό επίπεδο, αλλά και πως η αυτόνομη οδήγηση θα βοηθούσε όχι μόνο την ίδια, αλλά όσους έχουν την ανάγκη αυτής.

Αρίστευσε στις δοκιμασίες το Hyundai Ioniq 5

Η έναρξη των δοκιμασιών έγινε με την Jones στο τιμόνι του συνοδηγού. Τα στοιχεία κλειδιά των εξετάσεων ήταν η ταχύτητα, οι αλλαγές λωρίδων, οι στροφές, η ακινητοποίηση του οχήματος, ο χρόνος αντίδρασης. Το Ioniq 5 πραγματοποίησε μια διαδρομή στη διάσημη Las Vegas Strip αλλά και στα προάστια της περιοχής.

O αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Company, Sungwon Jee, δηλώνει κατηγορηματικά: «Στόχος μας στην Hyundai είναι μέσω αυτής της καμπάνιας, να εκθέσουμε την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη για το IONIQ 5 robotaxi. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την προώθηση της τεχνολογίας με αυτόνομη οδήγηση ΑΙ, καθώς μιλάμε για κάτι το οποίο θα προσφέρει πολλά θετικά στην καθημερινότητά μας και θα βοηθήσει πολύ κόσμο». 

Ο κόσμος στις ΗΠΑ δεν έχει αποδεχθεί ακόμη την αυτόνομη οδήγηση

Η αυτόνομη οδήγηση έχει διχάσει τόσο τους οδηγούς, όσο και τις ίδιες τις εταιρείες. Εκ των χαρακτηριστικότερων παραδειγμάτων οι ΗΠΑ, στις οποίες κυκλοφορούν αρκετά αυτόνομα οχήματα, όπως και ταξί. Κι όμως, μέσα από πρόσφατες έρευνες, το 66% του πληθυσμού δηλώνει τον φόβο του για αυτά, ενώ το 25% δεν τα εμπιστεύεται Μόνο το 9% είναι αυτό το οποίο βλέπει με καλό μάτι το project της αυτόνομης οδήγησης.

ford
fiat