Εκ νέου «ακάλυπτο» το Skoda Kamiq (+vid)

9.826 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2019)

To τρίτο SUV της τσέχικης μάρκας συνεχίζει τις δοκιμές λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του. Δείτε το σε video.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν νέες εικόνες και βίντεο από το νέο Skoda Kamiq που θα κάνει το ντεμπούτο του μπροστά στα μάτια του κοινού στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης σε λιγότερο από ένα μήνα.

Το νέο Skoda Kamiq, που στα ελληνικά προφέρεται ως Καμίκ, με πιο compact διαστάσεις από το Karoq, είναι το τρίτο SUV της Skoda για την ευρωπαϊκή αγορά. Η λέξη Kamiq προέρχεται από τη γλώσσα των Ινούιτ, των Εσκιμώων που κατοικούν στο Βορρά του Καναδά και στη Γροιλανδία και ετυμολογικά υποδηλώνει «κάτι που ταιριάζει απόλυτα, σαν δεύτερη επιδερμίδα, σε κάθε κατάσταση».  
 
Σύμφωνα με τη τσεχική μάρκα το νέο μοντέλο λανσάρεται ως ένα μοντέρνο urban crossover που ταιριάζει απόλυτα στο αστικό lifestyle, διαθέτοντας παράλληλα έντονα περιπετειώδη χαρακτήρα. Το όνομά του υπηρετεί τη νέα φιλοσοφία ονοματοδοσίας της Skoda, με τα ονόματα όλων των σύγχρονων SUV της μάρκας να ξεκινούν από «K» και να τελειώνουν σε «Q».

Η παλέτα των μηχανικών συνόλων θα είναι επί το πλείστον ίδια με αυτή του νέου Scala. Αυτό σημαίνει πως θα προσφέρεται σίγουρα με 1.000άρι υπερ τροφοδοτούμενο μοτέρ σε δύο εκδόσεις 95 και 115 ίππων ενώ η κορυφαία επιλογή στην βενζίνη θα είναι πιθανότητα ο 1,5 ΤSI με τα 150 άλογα. Στο diesel από την άλλη πλευρά, θα προσφέρεται ένας 1.600άρης με απόδοση 115 άλογα. Σύστημα τετρακίνησης πάντως δεν πρέπει να περιμένουμε με τον σημαντικότερο λόγο να είναι το γεγονός πως η Skoda θέλει να κρατήσει την τιμή χαμηλά.
 

Toyota
moto