Έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο το Toyota bZ Compact SUV Concept
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο το Toyota bZ Compact SUV Concept

6.794 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2022)

Το bZ Compact SUV Concept, το ηλεκτρικό concept που προλογίζει τον ερχομό ενός νέου ηλεκτρικού μικρομεσαίου SUV από την Toyota, έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη

Αποκαλύφθηκαν οι διαστάσεις του

To ντεμπούτο του επί ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες έκανε το νέο Toyota bZ Compact SUV Concept, με τη μάρκα να αποκαλύπτει κάποια πρώτα επίσημα στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού concept. To bZ Compact SUV Concept είναι ένα από τα έξι συνολικά μοντέλα «Beyond Zero» που πρόκειται να λανσάρει στην Ευρώπη μέχρι το 2026.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μικρομεσαίo SUV με ζάντες 21 ιντσών

Η Toyota ανακοίνωσε πως το bZ Compact SUV Concept έχει μήκος 4.538 χιλιοστά, πλάτος 1.888 χιλιοστά (χωρίς καθρέπτες) και έχει ύψος 1.560 χιλιοστά, κάτι που σημαίνει πως είναι λίγο μικρότερο από το RAV4 και προορίζεται για την κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Οι ζάντες που βλέπετε στις εικόνες είναι 21 ιντσών αλλά θεωρείται απίθανο να έχουν το ίδιο μέγεθος στο μοντέλο παραγωγής.

Το bZ Compact SUV Concept διαθέτει έντονα σμιλεμένο σχεδιασμό. Μπροστά, έχει τη νέα φωτεινή υπογραφή της Toyota, η οποία εμφανίζεται και στο νέο Prius, όπου τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα βραχίονα, ενώνονται με την φωτιζόμενη λωρίδα LED. Κοιτώντας από το πλάι γίνονται ορατοί οι κοντοί πρόβολοι του αυτοκινήτου, ενώ παρατηρούμε πως στην οροφή, στο πτερύγιο που υπάρχει, είναι τοποθετημένο το τρίτο φως φρένων. Στο πίσω μέρος, τα φώτα δίνουν την εικόνα πως στεγάζονται κάτω από το αμάξωμα, ενώ ένα μεγάλος διαχύτης γίνεται άμεσα εμφανής.

Μινίμαλ καμπίνα με βοηθό τεχνητής νοημοσύνης!

Στο εσωτερικό, το bZ Compact SUV Concept έχει μινιμαλιστική αισθητική. Ο οδηγός κρατά ένα φαρδύ, οκταγωνικό τιμόνι. Όπως στο bZ4X και στο νέο Prius, ο πίνακας οργάνων προεξέχει από το ταμπλό. Η μεγάλη οθόνη infotainment βρίσκεται στο κέντρο της καμπίνας και στο κάτω μέρος της υπάρχουν μπουτόν. Σε ότι αφορά τον επιλογέα ταχυτήτων εδρεύει στην κεντρική κονσόλα και έχει με τη σειρά του μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Αξίζει να σημειωθεί πως το όχημα έχει έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Yui. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν φωνητικές εντολές και το σύστημα ανταποκρίνεται με ηχητικά και οπτικά φωτιστικά σήματα που κινούνται στην καμπίνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto