• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Kia Picanto 1.2 λτ. EX Sport 5d θα φτιαχτεί σε 25 μόλις αντίτυπα, με την τιμή του να ορίζεται στις 11.890 ευρώ (11.170 ευρώ με απόσυρση).

Η μάσκα του Kia Picanto 1.2 λτ. EX Sport 5d φέρει κόκκινο περίγραμμα, ενώ στον σπορ προφυλακτήρα φιλοξενούνται προβολείς ομίχλης.

Ο πίσω σπορ προφυλακτήρας του Kia Picanto 1.2 λτ. EX Sport 5d διαθέτει διπλή απόληξη εξάτμισης.

Έκδοση Sport του Picanto

6.203 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/10/2014

Στην κορυφή της γκάμας του Kia Picanto τοποθετείται η νέα –περιορισμένης παραγωγής- έκδοση 1.2 λτ. EX Sport 5d, η οποία φέρει πλουσιότερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, προβάλλοντας ένα σπορ ταμπεραμέντο.

 
Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kia ανακοίνωσε το λανσάρισμα μιας νέας έκδοσης του Picanto, την 1.2 λτ. ΕΧ Sport 5d, η οποία τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας και θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό μόλις 25 αυτοκινήτων.

Αισθητικά διαφοροποιείται μέσω του κόκκινου περιγράμματος της μάσκας και των σπορ προφυλακτήρων, με τον εμπρόσθιο να φέρει προβολείς ομίχλης και τον οπίσθιο διπλή απόληξη εξάτμισης. Επιπλέον, τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι τύπου projection και περιλαμβάνουν φώτα ημέρας με LED. Ακόμα φέρει φιμέ πίσω τζάμια, χρωμιωμένες χειρολαβές, εξωτερικούς καθρέπτες βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος και σπορ πλευρικά μαρσπιέ. Τέλος, οι ζάντες αλουμινίου είναι 14 ιντσών, και το σύστημα πέδησης αποτελείται από δισκόφρενα και στους 4 τροχούς.

Εσωτερικά, το Picanto 1.2 λτ. EX Sport 5d διαθέτει αυτόματο κλιματισμό, μαύρο σπορ εσωτερικό, χρωμιωμένες χειρολαβές, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ, Bluetooth με δυνατότητα streaming, ράδιο-cd με χειριστήρια στο τιμόνι, θύρα USB & AUX.

Ο κινητήρας, φυσικά, συνεχίζει να αποδίδει 85 ίππους, όμως η έκδοση Sport αναμένεται να είναι πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά, χάρη στα αναβαθμισμένα φρένα και στην εξελιγμένη ανάρτηση. Παράλληλα, την προσφερόμενη ασφάλεια ενισχύουν οι standard 6 αερόσακοι και το ESP με VDC και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών. Το σύστημα ISG (Start&Stop) ανήκει επίσης στον βασικό εξοπλισμό και φροντίζει ώστε οι εκπομπές ρύπων να περιορίζονται στα 100 γρ./χλμ. CO2, απαλλάσσοντας το Picanto Sport από τα τέλη κυκλοφορίας.

Το Picanto 1.2lt EX Sport 5d, όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της Kia, διατίθεται με την μεταβιβάσιμη 7ετή πλήρη εργοστασιακή εγγύηση της Kia. Η τιμή του ανέρχεται στις 11.890 ευρώ, ένα ποσό που διαμορφώνεται στα 11.170 ευρώ με απόσυρση.