Αλλάζουν το παιχνίδι στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων οι νέες μπαταρίες της Toyota

Εξελιγμένες μπαταρίες της Toyota

2.033 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2017)

Μπαταρίες καινούριας τεχνολογίας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα η Toyota αποκλειστικά, καθώς η Ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να μην μοιραστεί με άλλους κατασκευαστές την τεχνολογία που θεωρεί ότι αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο των μπαταριών.

Παρότι η Toyota συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με την Mazda και την Denso πάνω σε καινούριες δομές κατασκευής και τεχνολογίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εν τούτοις αποφάσισε να κρατήσει αποκλειστικά για την ίδια το πρότζεκτ που αποκαλεί “solid battery technology”, θέλοντας να βρεθεί στην θέση του πρωτοπόρου στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα πρώτα μοντέλα που θα χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία αναμένεται να κυκλοφορήσουν από την Toyota στις αρχές της ερχόμενης δεκαετίας.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Didier Leroy θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα έχει μεγάλη επίδραση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: “Αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι. Υπάρχει πια η προοπτική να αλλάξει δραματικά η απόσταση που μπορεί να διανύσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι να χρειαστεί φόρτιση». Ακόμη ο κ.Leroy πρόσθεσε πως περισσότεροι από 200 μηχανικοί εργάζονται πάνω σε αυτήν την τεχνολογία.
Οι μπαταρίες αυτές αποτελούν μια μετεξέλιξη εκείνων του λιθίου, έχοντας την δυνατότητα να λειτουργούν σε μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτές. Επομένως δεν χρειάζεται να ψύχονται. Επίσης καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο, όντας πολύ μικρότερες σε μέγεθος.

Ο Κιγιοτάκα Αιζε, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε: «Με τις νέες μπαταρίες σκοπεύουμε να αυξήσουμε την αυτονομία της μπαταρίας κατά περίπου 50% συγκριτικά με μία ίδιου μεγέθους μπαταρία λιθίου. Ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχουν είναι ότι χρειάζονται πολύ λιγότερες φορές φόρτιση, ενώ το κόστος δεν θα είναι πολύ μεγαλύτερο δεδομένου ότι η Τογιότα χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά με τα οποία φτιαχνονται οι υπάρχουσες μπαταρίες».  
 
 

NEO TRAFIC
skoda