Ο Fernando Alonso.

Εκτός Indy 500 o Alonso

3.623 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2019)

Ο Αlonso δεν θα αγωνιστεί στο Indy 500 και έτσι ο στόχος του Triple Crown παίρνει, για μια ακόμη χρονιά, παράταση. Δείτε γιατί.

Δεν θα καταφέρει φέτος να κάνει το Triple Crown που τόσο πολύ θέλει ο Fernando Alonso καθώς, προς έκπληξη πολλών, δεν μπόρεσε να προκριθεί στον κυρίως αγώνα.

Την πρώτη μέρα των κατατακτήριων, ο Ισπανός έκανε το 31ο καλύτερο χρόνο και στην επόμενη διαδικασία, στην οποία για να προκριθεί έπρεπε να κατακτήσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις, κατετάγη 4ος με μέση ταχύτητα 365,889 χλμ./ώρα τον γύρο, όντας μόνο 0,030 χλμ./ώρα πιο αργός από τον τρίτο.
 
Ο Alonso έγραψε στο Instagram: «Mια δύσκολη εβδομάδα χωρίς καμία αμφιβολία. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, ακόμα και με διαφορετικό set up και προσέγγιση, με τέσσερις γύρους τέρμα γκάζι αλλά δεν είμαστε αρκετά ταχείς. Δεν είναι εύκολο να οδηγείς με 365 χλμ./ώρα και να θες περισσότερη ταχύτητα. Υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν καλύτερη δουλειά από εμάς. Οι επιτυχίες ή οι αποτυχίες έρχονται μόνο εάν δέχεσαι να κάνεις νέες προκλήσεις. Εμείς δεχτήκαμε. Σας ευχαριστώ για την μεγάλη υποστήριξη που είχα.»

Ο δύο φορές πρωταθλητής της F1 ήθελε να νικήσει στον αγώνα του Indy 500 για να γίνει μόλις ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία (το έχει καταφέρει μόνο ο Graham Hill) που θα έχει πάρει νίκη στον 24ώρο αγώνα του Le Mans, το GP του Μονακό και το Indy 500. Μεγάλη ευθύνη για την αποτυχία αυτή του Alonso θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως φέρει η McLaren, μετά την απόφαση της να κατασκευάσει για φέτος το δικό της μονοθέσιο, με συνέπεια ο Ισπανός να αντιμετωπίσει σημαντικά μηχανικά προβλήματα στην φετινή του προσπάθεια.
 

AUTOFIT PASXA
4green