3 φωτογραφίες »

To Ibiza που παρουσίασε η CUPRA σε μορφή πρωτότυπου.

Εκτός πλάνων το CUPRA Ibiza

2.129 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2020)

Λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να δούμε κάποιο CUPRA Ιbiza. Διαβάστε τι είπε ο αρχιμηχανικός της εταιρείας.


Με δεδομένο πως η CUPRA ευελπιστεί να μπει για τα καλά στην κατηγορία των σπορ μοντέλων, θα περίμενε κανείς να λανσάρει κάποια υψηλών επιδόσεων έκδοση για το τωρινό SEAT Ibiza.

Το 2018 μάλιστα, όταν η CUPRA ανεξαρτητοποιήθηκε, δίπλα από το Ateca που γινόταν το πρώτο της μοντέλο, η εταιρεία είχε παρουσιάζει και μια σπουδή για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η CUPRA έκδοση του Ibiza. Πάρα ταύτα, σε δηλώσεις του, ο Axel Andorff, αρχιμηχανικός της εταιρείας, σημείωσε πως είναι απίθανο να δούμε το Ιbiza σε έκδοση επιδόσεων λέγοντας: «Ξέρετε, μια από τις δουλειές που έχουμε στον τομέα Ανάπτυξης είναι να εξετάζουμε τα κενά που πρέπει να καλύψουμε στο μέλλον. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για να λανσάρουμε το CUPRA Ibiza. Δεν ξοδεύω ούτε ένα δευτερόλεπτο της μέρας που πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο».

Η εταιρεία φαίνεται πως, με εξαίρεση το Leon, έχει στρέψει την προσοχή της στην κατηγορία των SUV. Σύντομα δίπλα στο Ateca θα τοποθετηθεί το Formentor ενώ οι φήμες κάνουν λόγο πως στα σκαριά βρίσκεται και μια CUPRA έκδοση του Arona.

O Axel Andorff συνέχισε λέγοντας: «Σε λίγο καιρό θα έχουμε την ελευθερία που χρειάζεται. Έχουμε κάτι που θα δείξει σε όλους τι πρέπει να περιμένουν από εμάς. Υπάρχουν σαφείς κανόνες στο VW Group. Ό,τι και αν κάνουμε, έχουμε την υποστήριξη της διοίκησης».

Hyundai
OPEL